Άρνεσεν: «Δική μου ευθύνη ο προπονητής»

Ο Φρανκ Άρνεσεν ανέλυσε το πλάνο το για τη νέα αγωνιστική χρονιά, αναφέροντας παράλληλα του λόγους για τους οποίος επέλεξε τον Ιγκόρ Τούντορ για την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Δανός τεχνικός διευθυντής του «Δικέφαλου του Βορρά» καλωσόρισε τους δημοσιογράφους στα ελληνικά. Μεταξύ άλλων μίλησε για τις μεταγραφές, τις ακαδημίες, τον Πάμπλο Γκαρσία και γενικότερα εξέφρασε τις βλέψεις του, λίγο πριν ξεκινήσουν οι επίσημες ευρωπαϊκές υποχρεώσεις για τους Θεσσαλονικείς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου:

«Θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να επιτύχει αυτή η ομάδα. Ευχαριστώ τον ιδιοκτήτη και τον πρόεδρο για την εμπιστοσύνη που μου δείξανε. Θα δουλέψω πάνω σε τρεις τομείς. Την πρώτη ομάδα, τις Ακαδημίες και το Τμήμα Σκάουτινγκ και όλους όσους τα απαρτίζουν. Προτεραιότητα μας αυτή την στιγμή είναι η πρώτη ομάδα. Ο χρόνος είναι λίγος, αλλά πιστεύω ότι θα τα πάμε καλά.

Η επιλογή του προπονητή έγινε με βάση την ιστορία του συλλόγου και την ελληνική νοοτροπία. Θέλω νεαρό προπονητή. Ο έμπειρος θα είμαι εγώ. Νομίζω βρήκα αυτό που έψαχνα και είναι ο Ιγκόρ Τούντορ. Η φιλοδοξία του ιδιοκτήτη με έπεισε. Μου αρέσουν οι φιλόδοξοι άνθρωποι. Το πάθος των φιλάθλων, η νοοτροπία του συλλόγου και οι φιλοδοξίες του ιδιοκτήτη με ώθησαν να έρθω. Δεν θα έπαιρνα έναν προπονητή αν δεν ήμουν σίγουρος ότι θα εξαντλήσει το συμβόλαιο του. Δεν μιλάω ποτέ με βάση το εάν.

Δική μου ευθύνη ο προπονητής. Πιστεύω στον Τούντορ. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλος σύλλογος. Πάντα στόχος μας είναι να χτίσουμε μία ομάδα με φιλόδοξους και εργατικούς ανθρώπους. Δεν μπορούμε από το ξεκίνημα να πούμε πάμε για το πρωτάθλημα. Παίζουμε σε τρεις διοργανώσεις. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Για τους στόχους που θα έχει ο ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλο κλαμπ, πρέπει πάντα να προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο. Στόχος μας είναι να χτίσουμε μία ομάδα και δεν αναφέρομαι μόνο στους παίκτες, αλλά με ανθρώπους φιλόδοξους και αποφασισμένους να εργαστούν σκληρά.

Ξεκινάμε με στόχο να κερδίσουμε το κάθε ματς, θα δούμε στο τέλος πόσο μακριά θα φτάσουμε. Είμαστε τοπ κλαμπ, είμαστε στις τρεις κορυφαίες ομάδες στην Ελλάδα. Εάν κάποιος πει βέβαια από τώρα πως θα κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, δεν γνωρίζει από ποδόσφαιρο.

Ξεκινάμε νωρίς με την Ευρώπη, μετά θα έχουμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Πρέπει να προσπαθήσουμε να τα πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα και στις τρεις διοργανώσεις. Όλα καταλήγουν σε αυτά που θα γίνουν στο χορτάρι. Αύριο ξεκινάμε προπονήσεις, θέλω να δω πειθαρχία, επιθυμία και πάθος.

Όχι μόνο από τους παίκτες, από όλους, ακόμα και από εμένα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να χτίσουμε μια νοοτροπία μέσα στο χορτάρι. Σημαντικό ρόλο σε αυτό θα παίξει ο προπονητή που θα πρέπει να εμφυσήσει τη σωστή νοοτροπία στους παίκτες. Φυσικά, θέλουμε να περάσουμε και καλά. Η πίεση βέβαια για αποτελέσματα είναι τεράστια, το γνωρίζω, γιατί έχω υπάρξει και ποδοσφαιριστής».

Για το ποια θα είναι η επιτυχία στο τέλος της σεζόν: «Δεν έχω γυάλινη σφαίρα να δω το μέλλον. Θέλω να δω μια ομάδα που οι παίκτες της θα παλεύουν ο ένας για τον άλλο, θα ευχαριστιούνται το ποδόσφαιρο, θα είναι πειθαρχημένοι, θα έχουν το πνεύμα νικητή.

Κάποια μέρα μπορεί βέβαια να είσαι τυχερός, την άλλη όχι. Ο στόχος μου είναι να έχουμε μια ομάδα που θα παίζει όμορφο ποδόσφαιρο, θα έχει καρδιά και πάθος. Για αυτό, σημαντικό ρόλο θα έχει και ο προπονητής, ο οποίος θα έχει το 110% της στήριξής μου».

Για την εμπειρία του Τούντορ: «Αφού πρώτα συζητήσαμε με τον ιδιοκτήτη, μου είπε πως θέλει έναν νέο προπονητή. Έκανα πολλές συνεντεύξεις και κατέληξα στον Τούντορ, γνωρίζετε άλλωστε πως ξέρω αρκετούς προπονητές. Δεν έχει πολλή εμπειρία, αλλά μην ξεχνάτε πως είναι προπονητής έξι χρόνια στο μεγάλο σχολείο της Χάιντουκ.

Έχει τις δικές του ιδέες, έχει υπάρξει βοηθός στην Εθνική Κροατίας, έχει δουλέψει σε ένα δύσκολο κλαμπ όπως είναι η Χάιντουκ που σου επιτρέπει να αναπτύξεις τις δικές σου ιδέες χωρίς πίεση. Δεν φοβάται, αυτό το χρειαζόμαστε και μου αρέσει.

Έχει καταγράψει μια φανταστική καριέρα, σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες του κόσμου. Επίσης, η Χάιντουκ φημίζεται για τη σχολή προπονητών της. Έχει παίξει στο ιταλικό που η τακτική παίζει μεγάλο ρόλο. Έχει λοιπόν πολλά εφόδια».

Για το τι μήνυμα θα ήθελε να στείλει στους οπαδούς του ΠΑΟΚ: «Οι οπαδοί σε όλο τον κόσμο θέλουν η ομάδα τους να κερδίζει μόνο, αλλά και να την βλέπουν να μάχεται μέσα στο χορτάρι. Να αντιδράει για παράδειγμα όταν βρίσκεται να χάνει με 1-0, να προπονείται σκληρά, να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Όλα αυτά έχουν να κάνουν με το ότι τους οπαδούς δεν μπορείς να τους κοροϊδέψεις.

Ερχόμαστε στην ώρα μας στην προπόνηση, δίνουμε το 100% και περιμένουμε την Κυριακή για να κερδίσουμε. Το ποδόσφαιρο είναι έντεκα ποδοσφαιριστές. Όταν ένας ή δύο ποδοσφαιριστές είναι λίγο «πεσμένοι», θα πρέπει οι υπόλοιποι εννέα να παλέψουν και γι’ αυτούς.

Θέλουμε να βλέπουμε σεβασμό και προσπάθεια μέσα στο γήπεδο, μπορεί αυτό να χρειαστεί λίγο χρόνο για να γίνει, αλλά νομίζω πως ο κ. Τούντορ θα τα καταφέρει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

Για τις μεταγραφές και τις αποχωρήσεις: «Υπάρχουν πολλοί παίκτες που δεν ξέρω. Θα τους μάθω μέσα στην προπόνηση. Δεν απαντώ ποτέ σε φήμες. Θα μιλήσω μόνο όταν έχουμε υπογραφές με παίκτες. Είτε για πωλήσεις είτε για μεταγραφές».

Για τον Πάμπλο Γκαρσία: «Σέβομαι τον Πάμπλο Γκαρσία. Μίλησα μαζί του και τον ρώτησα αν θέλει να γίνει προπονητής ή σκάουτερ. Ένας παίκτης δεν μπορεί αμέσως να γίνει προπονητής. Θα τον σκοτώσουν. Ο Γκαρσία είπε ότι θέλει να γίνει προπονητής. Θα ακολουθήσουμε ένα πλάνο σε βάθος πενταετίας ώστε να προετοιμαστεί. Ο Πάμπλο θα αναλάβει βοηθός προπονητή στην Κ17, ώστε να συλλέξει γνώσεις και εμπειρίες. Συζητήσαμε με τον Πάμπλο και κινούμαστε στο ίδιο μήκος κύματος».

Για τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας: «Ο Τούντορ θα αποφασίσει για τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Έχουμε υψηλές προσδοκίες από αυτόν και σε τακτικό επίπεδο. Ρόλος μου είναι να παρέχω στον Ίγκορ τα εφόδια για να μπορεί να αντιμετωπίσει και αμυντικές και επιθετικές ομάδες».

Για την περσινή ομάδα: «Δεν θέλω να μιλήσω για την περσινή ομάδα. Δεν είναι δική μου δουλειά. Δεν θα σχολιάσω τίποτα για τα όσα έγιναν».

Για το τι παίκτες θέλει: «Δουλεύω μέρα-νύχτα για να βρω παίκτες για την ομάδα. Θέλω παίκτες πεινασμένους και νέους. Δεν έχω θέμα με τους μεγάλους σε ηλικία παίκτες. Θέλω εμπειρία στην ομάδα μου».

Για τον αν παίζει ρόλο στις μεταγραφές το ότι ξεκινάει νωρίς τις υποχρεώσεις του ο ΠΑΟΚ: «Δεν με αγχώνει το ότι παίζουμε νωρίς. Οι μεταγραφές τελειώνουν τον Αύγουστο και πρέπει να φέρουμε τους σωστούς παίκτες. Δεν θα φέρω παίκτες μόνο για να τους φέρω. Αν δεν βρούμε αυτούς που θέλουμε δεν θα πάρουμε κάποιον μόνο για να τον πάρουμε».

Για την διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι καθαρό. Το είδαμε και σε άλλες χώρες αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα. Γνώριζα για την κατάσταση στο ποδόσφαιρο. Έρχομαι από μία χώρα που αυτά τα θέματα είναι λυμένα. Πρέπει να είμαστε το παράδειγμα για ένα καθαρό ποδόσφαιρο».

Για το πόσοι παίκτες θα έρθουν: «Υπογράφω μόνο παίκτες που έχει ανάγκη το κλαμπ. Δεν μπορώ να σας πω πόσοι θα έρθουν. Θα πάρουμε παίκτες που θα χρειάζεται η ομάδα και το πλάνο του προπονητή. Μπορεί να υπάρχουν ευκαιρίες στις μεταγραφές. Πρέπει να αναπτύξουν οι παίκτες την νοοτροπία που θέλουμε ώστε να είμαστε έτοιμοι για τον πρώτο αγώνα».

Για το επιτελείο του Τούντορ και για το ότι αρέσκεται να δουλεύει με νεαρούς παίκτες: «Μέσα από πληροφορίες αποφάσισα ο Τούντορ να φέρει το δικό του επιτελείο. Οι Ακαδημίες είναι το πάθος μου. Λατρεύω τους νέους παίκτες και θέλω να τους βλέπω να αναπτύσσονται.

Μου αρέσει νέοι παίκτες να συμμετέχουν στην πρώτη ομάδα. Μπορούμε να φέρουμε νεαρούς παίκτες αλλά και να τους δημιουργήσουμε. Οι νεαροί ωστόσο θέλουν την απαραίτητη καθοδήγηση. Πρέπει όμως το ρόστερ να είναι μεικτό, με νέους αλλά και μεγαλύτερους».

Για το ποδόσφαιρο: «Δεν υπάρχει ζωή για εμένα χωρίς το ποδόσφαιρο. Δεν θυμάμαι ποτέ τον εαυτό μου μακριά από αυτό. Έχω πάντα πάθος για το ποδόσφαιρο. Είναι η όγδοη χώρα στην οποία δουλεύω. Είναι δώρο για μένα να ζω σε όλες αυτές τις χώρες. Το ποδόσφαιρο εκτός από δουλειά είναι χόμπι και πάθος για μένα. Δεν θα το άλλαζα με τίποτα».

Για τις ακαδημίες: «Έχω ζήσει όλη μου την ζωή στο εξωτερικό. Πρέπει τα παιδιά των Ακαδημιών να φτάσουν στο ζενίθ του επιπέδου τους. Σημασία έχει πόσο θέλει ο παίκτης να εξελιχθεί. Είδα πολλά ταλέντα να καίγονται. Θέλουμε παίκτες από την Ακαδημία. Το σημαντικό είναι να δουλεύουν σε υψηλό επίπεδο οι ανερχόμενοι αθλητές».

Exit mobile version