Αναστασίου: «Για το πρεστίζ του Παναθηναϊκού»

Ο Γιάννης Αναστασίου υποστήριξε πως ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να διεκδικήσει τη νίκη κόντρα στην Αϊντχόφεν, ωστόσο, απέφυγε να αποκαλύψει τα πλάνα του για τον αυριανό (06/11) αγώνα για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Παρουσία κι αρκετών Ολλανδών δημοσιογράφων, που γνωρίζουν τον Αναστασίου από τη θητεία του στο πρωτάθλημα της χώρας τους με Ρόντα και Άγιαξ, διεξήχθη η συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης (05/11) στη Λεωφόρο. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού υποστήριξε πως η ομάδα του θα πρέπει να έχει υπομονή στο παιχνίδι της και να διεκδικήσει τη νίκη από την Αϊντχόφεν, έτσι ώστε να τονωθεί το πρεστίζ του συλλόγου ευρωπαϊκά και να υπάρχουν πιθανότητες πρόκρισης στους «32» του Europa League.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την υπομονή που πρέπει να υπάρξει στην ομάδα:

«Βασικά πάντα χρειάζεται υπομονή, ωριμότητα και σωστή διαχείριση. Παίζουμε με μια ομάδα καλή που μπορεί να σε τιμωρήσει, παίζει σωστό ποδόσφαιρο και εντός και εκτός έδρας. Το σίγουρο είναι ότι πάντα στην έδρα μας σκοράρουμε ένα γκολ άρα θα πρέπει να διατηρήσουμε αυτή την παράδοση και βλέπουμε».

Αν θα παίξει ο Μπεργκ κόντρα στην Αϊντχόφεν;

«Βασικά δεν θα ήθελα να πω ποιοι θα παίξουν. Το σημαντικό είναι ότι επανήλθε. Κινηθήκαμε βάσει πλάνου και πλέον είναι θέμα διαχείρισης. Το σημαντικό είναι πως είναι fit και θα κριθεί αύριο».

Για την σημασία της νίκης;

«Κάθε νίκη σε Ευρωπαϊκό παιχνίδι είναι σημαντική. Όπως και στην Ολλανδία η ομάδα έδειξε ότι ανακάμπτει. Ο στόχος αυτής της ομάδας είναι να αποκτά εμπειρίες ακόμα και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Να παραμένουν στο ίδιο επίπεδο έως τώρα με εξαίρεση ένα παιχνίδι. Είναι σημαντικό και για το πρεστίζ του Παναθηναϊκού και για τα παιδιά γιατί σε ανεβάζουν σε άλλο επίπεδο».

Για τον Σίλντενφελντ και αν είναι έτοιμος;

«Έχω στην διάθεση μου 23 παίκτες και θα δούμε αύριο».

Είστε γνώστης του Ολλανδικού ποδοσφαίρου τι θα φοβόσασταν από τον αντίπαλο αν ήσασταν στην θέση του κ. Κοκού;

«Δεν είμαι στην θέση του κ. Κοκού οπότε δεν μπορώ να σας βοηθήσω. Εγώ γνωρίζω την ολλανδική αλλά και την ελληνική νοοτροπία οπότε θα ήταν λίγο άστοχο».

Με δεδομένο ότι η νίκη είναι το μόνο ζητούμενο θεωρείται ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να κερδίσει;

«Είμαι αισιόδοξος άνθρωπος και πάντα θέλω να πιστεύω ότι η ομάδα μου θα κερδίσει. Δείξαμε στην Ολλανδία ότι δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Πέρα από κάποια κομμάτια που η PSV έδειξε να είναι πιο γρήγορη. Εμείς όμως είχαμε περισσότερο αποφασιστικότητα. Είναι ένα ματς που πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Ποιο είναι ποιο σημαντικό ματς της Πέμπτης ή της Κυριακής;

«Αυτό που έχω πει αυτή η ομάδα δεν μπορεί να ξεχωρίζει παιχνίδια και στόχους. Ο στόχος είναι να πάμε όσο το δυνατόν πιο μακριά. Το πιο σημαντικό είναι το αυριανό και το αμέσως επόμενο της Κυριακής».

Για το αν θα επηρεάσει η γεμάτη Λεωφόρος;

«Γεμίζει άγχος τα παιδιά η γεμάτη Λεωφόρος αυτό έχει φανεί λίγο φέτος. Αυτή τη στιγμή έχουμε ωριμάσει όμως και νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε καλή διαχείριση. Σίγουρα ότι το γήπεδο θα είναι γεμάτο αύριο είναι σημαντικό αλλά και εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας».

Είναι το ματς της Πέμπτης το πιο κρίσιμο για εσάς;

«Σίγουρα είναι ένα πολύ κρίσιμο και σημαντικό παιχνίδι γιατί σε θετικό αποτέλεσμα μπορούμε να ελπίζουμε ενώ σε αρνητικό όχι. Είναι ένα ματς win or die».

Για την παρουσία του Μέντες;

«Ο Ντέιβιντ είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς. Τόσο στην άμυνα όσο και στην μεσαία γραμμή μπορεί να μας βοηθήσει και αποτελεί ένα εργαλείο για εμάς. Το σημαντικό είναι πως έχω διαθέσιμους 23 ποδοσφαιριστές».

Θεωρείτε ότι στην Ολλανδία ήταν ένα μπόνους το αποτέλεσμα για εσάς;

«Η ισοπαλία ήταν ένα δίκαιο αποτέλεσμα. Δεχτήκαμε το γκολ σε έναν κακό συγχρονισμό της άμυνας μας και το τάιμινγκ ήταν κακό. Δείξαμε πίστη στις δυνατότητες μας στο τελευταίο μισάωρο κυριαρχήσαμε στο παιχνίδι. Καταφέραμε να ισοφαρίσουμε και μπορούσαμε και την νίκη και θεωρώ ότι η ισοπαλία ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα».

Είναι θέμα μόνο των νέων παικτών γιατί και ο Μπρούμα πήρε κόκκινη;

«Ο Μπρούμα δεν ήταν η πρώτη φορά που το έκανε αυτό και βασικά πιστεύω είναι θέμα εκπαίδευσης και πειθαρχίας».

Για το τι ένιωσε όταν είδε τον Ντεπάι να βγάζει την μπλούζα και επειδή υπήρχε θέμα με το ότι θα μπορούσε να πάρει άλλη μια κίτρινη κάρτα;

«Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι που έχει πολλά συναισθήματα και πολλές φορές όταν είσαι νέος σε ηλικία κάνεις πράγματα που μετανιώνεις. Εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε στους νέους παίκτες να τους δίνουμε την κατεύθυνση να ελέγχουν τα συναισθήματα τους».

Για τον Πράνιτς και τη θέση που χρησιμοποιήθηκε στο ματς με τον Ατρόμητο:

«Ο Ντάνιελ είναι αρκετά έμπειρος και ξέρει τι μπορεί και τι πρέπει να κάνει κατά την διάρκεια ενός αγώνα, είτε επιθετικά, είτε αμυντικά. Είναι ένας παίκτης με ικανότητες μπορεί να μην είναι εντυπωσιακός αλλά είναι ουσιαστικός. Αυτό μετράει για μένα.Έχουμε πολλούς παίκτες στην μεσαία γραμμή για να γεμίσουν τις θέσεις ανάλογα με τις απαιτήσεις του αγώνα. Σημαντικό ότι οι παίκτες μας ξέρουν πλέον τι θέλουμε»

Πηγή: onsports

Exit mobile version