Αντωνόπουλος: «Στόχος του Πανηλειακού η άνοδος στη Γ΄ Εθνική»

Παρουσία των μελών της κίνησης “Πυρσός” που έχουν αναλάβει την αναδημιουργία του Πανηλειακού, έγινε στον Πύργο (στο ξενοδοχείο «Όλυμπος») η παρουσίαση του νέου τεχνικού της ομάδας Σπύρου Αντωνόπουλου.

Αρχικά ο Νίκος Γιαννόπουλος (εκπαιδευτικός), που κάθισε στο πάνελ, μαζί και με τον υπεύθυνο επικοινωνίας Γιώργο Μικελόπουλο, μίλησε εκ μέρους του “Πυρσού” και ανέφερε: «Όπως είναι ήδη γνωστό η Πανηλειακή κίνηση «Πυρσός», έχει αναλάβει όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αναγέννηση του Πανηλειακού. Όλα τα μέλη της κίνησης, ο καθένας από την πλευρά του και σε αγαστή συνεργασία μεταξύ μας, προσπαθούμε να αναστήσουμε τον Πανηλειακό. Προσπαθούμε να ξαναβάλουμε την ομάδα στο γήπεδο, να παίξει μπάλα και να πάει όσο καλύτερα γίνεται. Στηριζόμενοι σε υγιείς βάσεις και κάνοντας μια υγιή προσπάθεια με συστηματική και οργανωμένη δουλειά, στην προσπάθεια αυτή είναι όλοι χρήσιμοι και ευπρόσδεκτοι.

Αναθέσαμε την τεχνική ηγεσία της ομάδας στον Σπύρο Αντωνόπουλο, έναν νέο τεχνικό, με όνειρα και όρεξη για δουλειά, έναν τεχνικό που ταιριάζει στην φιλοσοφία της κίνησης. Τον καλωσορίζουμε στην Πανηλειακή οικογένεια και του ευχόμαστε πάντα επιτυχίες».

– Στη συνέχεια ο Σπύρος Αντωνόπουλος στην επίσημη “πρώτη” του ως προπονητής του Πανηλειακού ανέφερε:

«Είναι τιμητικό για κάθε προπονητή να βρίσκεται στον Πανηλειακό, πόσο μάλλον για μένα που είμαι σχετικά νέος προπονητής. Ο Πανηλειακός είναι μια ομάδα με τεράστια ιστορία, με συμμετοχές στην Α’ Εθνική και σπουδαία διαδρομή στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό από μόνο του δημιουργεί τεράστια ευθύνη σε όλους εμάς που ανήκουμε πλέον στην οικογένεια του Πανηλειακού. Η σοβαρότητα των ανθρώπων του Πυρσού, η προσωπική μου επιθυμία να δουλέψω σε κάτι φιλόδοξο και με προοπτική, καθώς και το μέγεθος του συλλόγου είναι οι βασικοί παράγοντες της παρουσίας μου εδώ.

Είναι γεγονός ότι ο Πανηλειακός τα τελευταία χρόνια πέρασε και πολύ δύσκολες στιγμές, με αποτέλεσμα μέχρι την πλήρη αδρανοποίηση του συλλόγου την περασμένη σεζόν και την αποχή του από κάθε αθλητική δραστηριότητα. Αντιλαμβάνεται κανείς ότι για να δημιουργηθεί μια ομάδα εκ του μηδενός είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία και απαιτεί από όλους μας σοβαρές επιλογές, πειθαρχημένη λειτουργία και κυρίως δουλειά και υπομονή!

Αγωνιστικά, ο στόχος είναι η άνοδος στη Γ’ Εθνική.

Επιδίωξη μου είναι να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα μπορέσει να εκπληρώσει το στόχο που έχει τεθεί, αλλά παράλληλα διατηρώντας και κύρια χαρακτηριστικά μιας ομάδας που θέλει να έχει παρόν αλλά και μέλλον.

Στο πλαίσιο αυτό, είναι προσωπική μου επιθυμία αλλά και των ανθρώπων που τρέχουν την ομάδα, να δημιουργηθεί ένα ρόστερ με ποδοσφαιριστές όσο το δυνατόν περισσότερους από την Ηλεία. Ακόμα και όλους. Ή σε διαφορετική περίπτωση οι παίκτες εκτός Ηλείας να μην ξεπερνούν συνολικά στο ρόστερ τους 2 – 3.

Το ρόστερ θα αποτελείται από 25 συνολικά ποδοσφαιριστές σε τρία διαφορετικά “γκρουπ” – αγωνιστικά στάτους:

Α) Ποδοσφαιριστές με προηγούμενες συμμετοχές σε Β” και Γ” Εθνική.

Β) Ποδοσφαιριστές της Α1 Κατηγορίας Ηλείας, σε παραγωγική ηλικία και με ικανότητα ανταπόκρισης και σε παραπάνω κατηγορία.

Γ) Ποδοσφαιριστές σε αναπτυξιακή ηλικία με έτη γέννησης το 1999 και το 2000.

Οι τρεις αυτοί άξονες θα κατέχουν σχεδόν ισόποσο μέρος στο ρόστερ και σε αυτούς θα εμπιστευτούμε την άνοδο της ομάδας μας στη Γ’ Εθνική. Ο στόχος είναι συγκεκριμένος αλλά και μακρύς! Δεν θα είναι εύκολη και απλή διαδικασία και θ’ απαιτήσει αρκετή δουλειά και σοβαρότητα από τον καθένα μας. Μην ξεχνάει κανείς μας ότι στο χορτάρι δεν παίζει η …ιστορία αλλά τι μπορείς τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή να παρουσιάσεις! Καλή χρονιά με υγεία και δύναμη σε όλους».

* * * Σε ερώτηση για το ποιοι θα είναι οι συνεργάτες του στον πάγκο του Πανηλειακού, ο Σπύρος Αντωνόπουλος τόνισε: «Δεν υπάρχει ακόμα κάτι ανακοινώσιμο, ωστόσο μπορώ να σας πω ότι στο τιμ θα είναι ακόμα ένας γυμναστής, ένας συνεργάτης μου βοηθός και ένας προπονητής τερματοφυλάκων».

* * * Σε ερώτηση για το πότε θα ξεκινήσει η προετοιμασία της ομάδας για τη νέα σεζόν, ο τεχνικός ανέφερε: «Θα πρέπει πρώτα η ΕΠΣ Ηλείας να ανακοινώσει πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Α1 και ανάλογα θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία μας».

Εδώ να υπενθυμίσουμε ότι το φετινό πρωτάθλημα άρχισε στις 23 Σεπτεμβρίου, ενώ περίπου τότε ξεκίνησαν και τα αμέσως προηγούμενα.

Αναμένεται να είναι και τη νέα σεζόν παρόμοια η ημερομηνία έναρξης, οπότε η έναρξη προετοιμασίας φαίνεται πως θα γίνει στα τέλη Ιουλίου περίπου.

* * * Ο τεχνικός, και παρά τις ερωτήσεις που του έγιναν, δεν θέλησε να αναφερθεί σε ονόματα παικτών που έχουν ήδη συμφωνήσει ή που βρίσκονται σε συζητήσεις. Και τόνισε πως: “Δεν υπάρχει ακόμα κάτι να πούμε γι” αυτά. Είναι θέματα που γι” αυτά θα γίνουν δηλώσεις και ανακοινώσεις αργότερα. Πρέπει μάλιστα να πω ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή και ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι όποιες διαπραγματεύσεις, δεν πρέπει και δεν μπορούμε να πούμε κάτι σχετικό”.

– Βέβαια, για το θέμα των παικτών, πρέπει να τονιστεί ότι, αυτοί που ως τώρα έχει μαθευτεί ότι η ομάδα μιλάει μαζί τους ή και έχει συμφωνήσει μαζί τους (με κάποιους), έχουν μονοετή συμφωνία με τις προηγούμενες ομάδες τους. Έστω και προφορικά, δια λόγου. Οπότε, προσεχώς θα είναι ελεύθεροι και τυπικά.

Κι έτσι τίποτα δεν τους εμποδίζει να συζητάνε από τώρα, με οποιαδήποτε άλλη ομάδα.

Αφού άλλωστε, η επίσημη μεταγραφική περίοδος αρχίζει την 1η Ιουλίου. Και μόνο από τότε και μετά, οι όποιες κινήσεις (κάθε ομάδας) γίνονται επίσημες, με έγγραφα, με ελευθέρες, με σφραγίδες, με νέα δελτία, κ.τ.λ.

Πηγή: Iliaoikonomia.gr

Exit mobile version