Αυτό είναι το ελληνικό νησί με την άγρια ομορφιά (video)

Πρόκειται για ένα από τα πιο εντυπωσιακά νησιά της Ελλάδας.

Βρίσκεται στο κέντρο του Αιγαίου και αποτελεί το… σταυροδρόμι όπου ο Βορράς συναντά τον Νότο, ενώ ακόμα είναι και η «έξοδος» των νησιών του ανατολικού Αιγαίου προς τα παράλια της Μικράς Ασίας.

Ο λόγος γίνεται για την Αμοργό, το νησί που βρίσκεται στο ανατολικό άκρο των Κυκλάδων. Είναι ένα νησί με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και ιδιαίτερα άγρια ομορφιά και των αντιθέσεων. Από τη μία τα βουνά και από την άλλη απότομες πλαγιές που καταλήγουν σε παραμυθένιες παραλίες με κρυστάλλινα νερά. Οι απότομες εναλλαγές του τοπίου συνεπαίρνουν τον επισκέπτη γεννώντας μέσα του πλήθος ευχάριστων και έντονων συναισθημάτων.

Η Αμοργός έχει πολλές μικρές και όμορφες παραλίες με κρυστάλλινα νερά. Δεν είναι τυχαίο ότι τα νερά της Αμοργού έδωσαν το όνομα στην ταινία «Απέραντο Γαλάζιο». Ακόμα, το σημαντικότερο θρησκευτικό και πολιτιστικό μνημείο της Αμοργού το Μοναστήρι της Παναγίας Χοζοβιώτισσας.

Διακοπές στα πανέμορφα ελληνικά νησιά. Με τα καλύτερα πακέτα για τη διαμονή σας.

Για να φτάσεις στην Μονή πρέπει να ανέβεις αρκετά σκαλιά. Βρίσκεται σε απόσταση 300 μέτρων από τη θάλασσα, το μήκος της είναι 40 μέτρα και το πλάτος της μόλις 5. Οι διαστάσεις της είναι και αυτές που της έχουν χαρίσει τον τίτλο «Το Μοναστήρι του ενός τοίχου». Στο εσωτερικό της υπάρχουν στενές πέτρινες σκάλες οι οποίες οδηγούν στους 8 ορόφους και συνδέουν τα τμήματα του μοναστηριού δηλαδή τα κελιά, την τραπεζαρία, τα μαγειρεία, τους φούρνους, τις αποθήκες.

Ο χρήστης «Ulysse Berneau» στο Youtube παρουσιάζει στο κανάλι του ένα εξαιρετικό βίντεο, το οποίο παρουσιάζει τις ομορφιές του νησιού από… ψηλά.

Δείτε το βίντεο…

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ειδήσεις και νέα απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Ερχεται μίνι καύσωνας; Τι λέει ο Τάσος Αρνιακός… (video)

Μεγάλος Περίπατος: Αυτό είναι το παγκάκι των 5.500 ευρώ (video)

Το κουίζ της ημέρας: Ποια από τις γυναίκες βρίσκεται σε κίνδυνο; (photos)

Exit mobile version