Εθνική Νέων: Το πάθημα έγινε μάθημα!

Εννιά μήνες μετά μεγάλο κάζο της… δεκάρας από την Ελβετία η Εθνική Νέων άλλαξε πρόσωπο.

Η ομάδα του Γιάννη Γκούμα ξεκίνησε τη Δευτέρα με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U19, επικρατώντας της Ουκρανίας με 2-0, ενώ την Πέμπτη πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στην Αυστρία (0-0). Η γαλανόλευκη θέλει έναν βαθμό κόντρα στην Γαλλία την Κυριακή για να πάρει την πρόκριση και να αφήσει οριστικά πίσω της τα όσα έγινα λίγους μήνες πριν, έπειτα από την ντροπιαστική ήττα με 10-0 από την Ελβετία στις 12 Οκτωβρίου 2014, σε φιλικό ματς στα πλαίσια της προετοιμασίας για το EURO 2015. Από τότε μεσολάβησαν πολλά και το καμπανάκι που χτύπησε στους διεθνείς ήταν αρκετό για να δείξουν ένα διαφορετικό πρόσωπο στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U19.

Το πόρισμα που «έκαψε» προπονητές και παίκτες

Στην ΕΠΟ επικράτησε αναβρασμός για την βαριά ήττα της Εθνικής Νέων και όλοι αναζητούσαν την αιτία του κακού. Ο τότε ομοσπονδιακός τεχνικός Βασίλης Τζαλακώστας μίλησε για απαράδεκτη αγωνιστική συμπεριφορά των παικτών και έλλειψη πειθαρχίας. Προκειμένου όμως να διαλευκανθεί η υπόθεση, συστήθηκε Επιτροπή από την Ομοσπονδία η οποία συνέταξε και σχετικό πόρισμα. Σύμφωνα με αυτό οι προπονητές της Εθνικής Νέων και οι ποδοσφαιριστές Δώνης και Πόζογλου ευθύνονταν για την συντριβή και αποχώρησαν από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Συγκεκριμένα η ΕΠΟ αποφάσισε να «παγώσει» τους δυο ποδοσφαιριστές μέχρι νεοτέρας λόγω πειθαρχικών παραπτωμάτων και τη διακοπή της συνεργασίας με όλους τους προπονητές της Εθνικής Νέων.

Νέα αρχή με Γκούμα

Στις 3 Δεκεμβρίου η ΕΠΟ ανακοίνωσε την πρόσληψη του Γιάννη Γκούμα στην Εθνική Νέων. Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού αντικατέστησε τον Βασίλη Τζαλακώστα αναλαμβάνοντας διπλό ρόλο. Την προετοιμασία της ομάδας για το EURO 2015 και την ψυχολογική τόνωση των διεθνών εν όψει των δύσκολων υποχρεώσεων. Ο Γκούμας βρίσκονταν σε διαρκή επικοινωνία με τους διεθνείς εξηγώντας τους ότι τα πάντα ανήκουν στο παρελθόν. Παράλληλα μίλησε για κακές συγκυρίες, τονίζοντας τους συνεχώς ότι έχουν πολλές ευκαιρίες μπροστά τους για να αποδείξουν το ταλέντο και τις δυνατότητες που έχουν, αρχής γενομένης από το EURO 2015.

Επιστροφή Πόζογλου, ατυχία με Δώνη

Τον Φεβρουάριο του 2015 επέστρεψαν στην Εθνική Νέων οι Δώνης και Πόζογλου. Οι δύο ποδοσφαιριστές είχαν τιμωρηθεί… σιωπηλά μετά το 10-0 από την Ελβετία και γύρισαν κατόπιν εισήγησης του Γιάννη Γκούμα. Αμφότεροι βρέθηκαν και στις επιλογές του ομοσπονδιακού τεχνικού για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αλλά μόνο ο Πόζογλου αγωνίστηκε τελικά στο εναρκτήριο ματς του EURO. Ο Τάσος Δώνης ταλαιπωρείται από μία φλεγμονή στον αστράγαλο και αποκλείστηκε από την αποστολή της Εθνικής.

Exit mobile version