Θεοδωρίδης: Ρίχνω άγκυρα στον Αγροτικό Αστέρα!

Ο μεγαλομέτοχος, χρηματοδότης, αντιπρόεδρος, ο αφανής ήρωας της επιτυχίας για την ομάδα του Ευόσμου, λύνει τη σιωπή του στο dokari.gr και σε μια σπάνια συνέντευξη μιλά για όλα. «Κλεισμένος» ο Μίλιτς!

Δυο άνοδοι σε ισάριθμα χρόνια στο «κουμάντο» του Αγροτικού Αστέρα. Καθόλου άσχημα. Καλύτερα δε γίνεται για την ακρίβεια! Ο λόγος για τον Ηλία Θεοδωρίδη, που κατάγεται από το Ωραιόκαστρο, ασχολείται με την εξαγωγή ενδυμάτων και μπήκε στη… ζωή των «σταχυοφόρων» πριν δυο καλοκαίρια (2012), παραλαμβάνοντας… καμένη γη, μετά την πτώση από τη Football League στη Δ΄ Εθνική. Ο Θεοδωρίδης (στη μέση της φωτό με Διλμπέρη-Κατσαμπή) ήταν ένας από τους βασικούς λόγους της επιτυχίας για την ομάδα του Ευόσμου, που βρίσκεται μετά το τρίποντο με τα Μουδανιά και ένα διετές διάλλειμα και πάλι στα «σαλόνια» της Football League.
Ο Θεσσαλονικιός παράγοντας, που είναι αντιπρόεδρος, χρηματοδότης και μεγαλομέτοχος στους πράσινους, ένας από τους αφανείς ήρωες της επιτυχίας («έτρεχε» διαρκώς όπως μεταξύ άλλων οι Αρετάκης, Χατζηγεωργιάδης, Τόκας και Αγαθόπουλος) έλυσε τη σιωπή του στο dokari.gr, τονίζοντας αρχικά: «Πήραμε πριν δυο χρόνια τον Αγροτικό Αστέρα από το μηδέν. Είχαμε υπομονή, μεράκι, πλάνο και όραμα. Αποφεύγαμε τα πολλά λόγια, προείχαν οι πράξεις. Γι’ αυτό και γω μιλάω τώρα που είμαστε ξανά στη Β΄ Εθνική και όχι νωρίτερα. Και άλλες ομάδες έχουν πανηγυρίσει δυο ανόδους σε δυο χρόνια, αλλά αυτό που έγινε στον Αγροτικό Αστέρα, είναι… ασύλληπτο! Δε σκεφτήκαμε το κόστος, το ρίσκο, τις επενδύσεις και τις θυσίες, επιλέγοντας να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους. Συνειδητά. Κινηθήκαμε σε ένα τριετές πλάνο, που ως τώρα πετυχαίνει απόλυτα».
«Μπήκα λόγω… μιζέριας!»
Για να συνεχίσει ο Θεοδωρίδης, ο οποίος αποθεώθηκε από τους παίκτες που τον πετούσαν στον… αέρα (φωτό κάτω) μετά τη νίκη με τα Μουδανιά: «Στον Αγροτικό Αστέρα μπήκα το 2012 στη Δ΄ Εθνική, λόγω… μιζέριας! Δεν υπήρχε τίποτα όρθιο! Δεν ήθελα να βλέπω την ομάδα τόσο χαμηλά, ήταν ένα προσωπικό στοίχημα, να χτιστούν όλα από την αρχή. Με υπομονή από το μηδέν. Θέλω να ρίξω… άγκυρα εδώ, να ριζώσω στην ομάδα για χρόνια και να συνδέσω το όνομά μου με νέες επιτυχίες. Υπάρχει νέος σχεδιασμός για τα επόμενα δυο χρόνια, αλλά δε θέλω να τα αποκαλύψω όλα τώρα. Να μην διαρρέουν όλα, να υπάρχουν και κάποια στεγανά. Είμαστε μετρημένοι και ταπεινοί, όλα θα γίνουν σταδιακά. Αρχικά, θα συσταθεί νέα ΠΑΕ. Δεν έχουμε ταβάνι».
«Πρώτα απέδειξα, μετά μιλάω»
Συμπληρώνοντας, ο ισχυρός άνδρας του Αστέρα ανέφερε: «Ήθελα πρώτα να αποδείξω κάποια πράγματα και μετά να μιλήσω και να βγω για δηλώσεις. Ξεκινήσαμε κάτι μόνοι, χωρίς τη στήριξη του κόσμου. Υπήρχε μεγάλο βάρος στην πλάτη μας, σε διοίκηση, τεχνικό τιμ, παίκτες. Ο κόσμος άρχισε σταδιακά να πιστεύει. Διέκρινε αξιοπρέπεια, μέταλλο, ήθος. Ξανάγινε γωνιακό μαγαζί ο Αστέρας και βρίσκει τη χαμένη του αίγλη. Η μόνη δήλωση που είχα κάνει, σαν άτυπη δέσμευση, ότι ο Αγροτικός έπρεπε να ξεφύγει από τον… βραχνά της Γ΄ Εθνικής».
«Κανείς τέτοιο ρόστερ»
Ο Ηλίας Θεοδωρίδης ακολούθως έγινε πιο συγκεκριμένος για τη φετινή αγωνιστική επιτυχία: «Κανείς στον όμιλό μας δεν είχε το ρόστερ μας. Από ποιότητα, εμπειρία και λύσεις. Η άνοδος ανήκει πρώτα στους παίκτες και μετά στο τεχνικό τιμ. Που φυσικά έκανε άκρως υποδειγματική διαχείριση. Ήταν ένας δύσκολος τίτλος, παρότι ήμασταν πρώτοι στη μεγαλύτερη διάρκεια. Συνηθίσαμε από νωρίς στο άγχος του πρωταθλητισμού και ξεπεράσαμε χωρίς τριγμούς μια μικρή αγωνιστική «κοιλιά», που έχουν όλες οι ομάδες. Η νίκη με τον Πανσερραϊκό στον Εύοσμο ήταν διπλής αξίας, το κλειδί της επιτυχίας. Εξαρχής πιστέψαμε στο στόχο, αλλά εκεί πειστήκαμε ότι δε χάνεται. Εμείς ως διοίκηση είχαμε την υποχρέωση να είμαστε συνεπείς, οικονομικά και ηθικά και να στηρίζουμε όλο το δημιούργημά μας. Πιστεύω να μην έχει κανείς παράπονο. Λειτουργήσαμε σαν οικογένεια, το δέσιμο έφερε αυτή την… ανατροπή της ιστορίας».
«Μεταστροφή λόγω Κυπέλλου»
Όσο για τη στάση του κόσμου; «Αρχικά ήταν μουδιασμένος και επιφυλακτικός. Όμως παίζαμε καλή μπάλα, αυτό ήταν το πρώτο μας μέλημα και ήμασταν πρώτοι. Η μεγάλη μεταστροφή, που τον έφερε πιο κοντά, ήταν η νίκη-πρόκριση στο Κύπελλο με την ΑΕΚ, αλλά και οι δυο καλές εμφανίσεις στον ίδιο θεσμό με τη Λάρισα. Μετά μας αγκάλιασε παραπάνω και ευελπιστώ αυτός ο τίτλος να τους… ζεστάνει ακόμα παραπάνω».
«Δεν θα εκβιάσουμε τίποτα, μπορούμε και μόνοι»
Αναφορικά με την επόμενη μέρα στη Football League, τις αλλαγές που θα γίνουν και το διοικητικό σκέλος, ο Θεοδωρίδης τόνισε: «Η Γ΄ Εθνική είναι η κατηγορία με το πιο βαρύ φορτίο. Εκεί ματώνεις παραπάνω, στη Β΄ έχει άλλα έσοδα. Υπάρχουν ανοιχτά θέματα, άτομα που θέλουν να έρθουν κοντά μας. Εμείς είμαστε θετικοί, αλλά δεν θα εκβιάσουμε τίποτα. Στη χειρότερη, θα οδηγήσουμε πάλι το… καράβι μόνοι! Μας ενδιαφέρει ξανά το καλό ποδόσφαιρο και να βγάλουμε δικά μας παιδιά από τις ακαδημίες, θα πέσει μεγάλο βάρος εκεί. Όλα τα τμήματα θα λειτουργούν… φουλ επαγγελματικά. Θέλουμε μια καλή πορεία, γιατί όχι και πλέι οφ. Μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες θα «κλειδώσουν» οι αγωνιστικές αποφάσεις, για τεχνικό τιμ και παίκτες που είτε θα μείνουν, είτε θα φύγουν. Είναι θέμα και εισηγήσεων των προπονητών, που θα γίνει ως το τέλος της άλλης εβδομάδας. Από κοινού θα πάρουμε αποφάσεις, με γνώμονα να συνεχιστεί αυτή η ομάδα, που έχει παρόν, μέλλον, καλή χημεία και… μέταλλο».
«Δικός μας ο Μίλιτς»
Κλείνοντας, ο Ηλίας Θεοδωρίδης αποκάλυψε την πρώτη μεταγραφή, ενός παίκτη που απασχόλησε ξανά στο παρελθόν: «Πράγματι, ο Σέρβος επιθετικός, Αλεξάνταρ Μίλιτς, που στο δεύτερο εξάμηνο έπαιξε με τον Βατανιακό στη Β΄ Εθνική, θα είναι παίκτης μας (σ.σ. ήταν παρών και στο ματς-φιέστα την Τετάρτη). Τον θέλαμε και παλιότερα αλλά είχε πρόβλημα με τη βίζα. Έχουμε προχωρημένες επαφές και με τρεις-τέσσερις παίκτες ακόμα. Δε θα χάσουμε πολύτιμο χρόνο».
*Το… πανδαιμόνιο στην πλατεία Ευόσμου, με τεράστια συμμετοχή του κόσμου (πρωτόγνωρη για τα δεδομένα του Αγροτικού) και την υποδοχή ηρώων στους παίκτες, συνεχίστηκε μέχρι πρωίας σε νυχτερινό μαγαζί στην οδό Αγγελάκη, με τον… Παναγιώτη Μπεκιάρη να διευθετεί τις λεπτομέρειες της μεγάλης εξόδου.

Exit mobile version