Λουλές: «Η προπόνηση και η φυσική κατάσταση… έφεραν την άνοδο»

Η προγραμματισμένη δουλειά, η σωστή προπόνηση και η καλή φυσική κατάσταση ήταν τα «μυστικά της επιτυχίας» στην φετινή προσπάθεια των Τρικάλων.

Η γυναικεία ομάδα της πόλης από την Κυριακή πανηγυρίζει την άνοδό της στην Α’ Εθνική κατηγορία και ο αρχιτέκτονας της επιτυχίας, ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Λουλές μίλησε στην ιντερνετική αθλητική εκπομπή του netsport.gr.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

Εάν στην ομάδα είχαν στο μυαλό τους στην άνοδο στην Α’ Εθνική:«Στις αρχές είχαμε θέσει ένα πλάνο πως η ομάδα θα μπορέσει μετά από 3-4 χρόνια να δώσει καλά δείγματα γραφής. Είμαστε μέσα στο αρχικό πλάνο αλλά δεν είχαμε ποτέ στο μυαλό μας την Α’ Εθνική. Θέλαμε να παίζουμε καλό και ελκυστικό ποδόσφαιρο για να προσελκύσουμε και άλλες παίκτριες για αν έρθουν στην ομάδα αλλά και κόσμο να το στηρίξει. Αυτό έχει επιτεθεί σε έναν μεγάλο βαθμό.

Ποιος είναι ο λόγος της εντυπωσιακής πορείας της ομάδας στον 2ο γύρο;

«Πιστεύω ότι ο ερχομός της Μαρλέν ήταν καθοριστικός… όχι τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο όσο σε ψυχολογικό. Σαφώς ααν παίκτρια προσφέρει μεγάλη ποιότητα στην ομάδα αλλά οι υπόλοιπες παίκτριες είναι ίδιες που ήταν και πριν. Ένας παίκτης σε αγωνιστικό επίπεδο δε κάνει τη διαφορά. Το πιο σημαντικό όμως για μένα είναι πως τα κορίτσια έχουν μείνει σε ένα επίπεδο 4 προπονήσεων την εβδομάδα. Θα ήθελα να τονίσω πως σε κάθε ομάδα θα πρέπει εκτός από τον προπονητή, θα πρέπει να υπάρχει και ο γυμναστής. Είναι το Α και το Ω. Δεν είναι μόνο δική μου η δουλειά στην ομάδα. Με βοηθούν αι οι καθηγητές μου από το ΤΕΦΑΑ, με βοηθούν και άλλοι συνάδελφοι γυμναστές και είναι καλό όσο ζεις να μαθαίνεις. Πολλά πράγματα και εγώ τα έκανα λάθος. Θα πρέπει οι γυμναστές να έχουν την ευκαιρία να δουλεύουν με τις ποδοσφαιρικές ομάδες διότι η φυσική κατάσταση μας έδωσε την άνοδο φέτος. Η φυσική μας κατάσταση είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Μετράει και η ποιότητα της προπόνησης… Όλα αυτά τα δεδομένα δεν κάθονται απλά κάποιοι άνθρωποι και τα γράφιουν επειδή δεν έχουν τι να κάνουν. Υπάρχει λόγος που όλα αυτά πρέπει να ακολουθηθούν. Μέσα σε όλα αυτά… είχαμε και ένα απίστευτο κλίμα στα αποδυτήρια που είναι πολύ βασικό.. ειδικά από τον Δεκέμβρη και μετά».

Έχει συνειδητοποιήσει το μέγεθος της επιτυχίας;

Δεν το έχει συνειδητοποιήσει κανένας μας. Πριν βγούμε στον αγώνα είχα πει στα κορίτσια πως «είναι 90 λεπτά για εσάς αλλά θα είναι μια στιγμή που δε θα την ξεχάσετε ποτέ». Αυτή τη στιγμή… θα τη θυμάμαι και εγώ, θα θυμάμαι ότι γύρισα γύρω στο γήπεδο και έλεγα μόνος μου «τα καταφέραμε».
Για να λέμε την αλήθεια… κάποια στιγμή είχα πει στον εαυτό μου πως εάν δεν έρχονταν φέτος η άνοδος, δε θα είχα κάποιον στόχο για τη νέα σεζόν. Εννοείται ότι θα έμενα στην ομάδα αλλά για τα παιδιά δεν είναι καλό να τερματίσουν για 3η χρονιά στη 2η θέση. Τώρα όμως τα καταφέραμε και κοιτάζουμε την επόμενη ημέρα».

Η επόμενη ημέρα ποια θα είναι;

«Χρόνος για πανηγυρισμούς δεν υπάρχει… Μόλις τελείωσε ένα ΔΣ της ομάδας και ήδη θα αρχίσουμε από τώρα να προσεγγίσουμε χορηγούς. Τα λεφτά που χρειαζόμαστε εμείς για μια σεζόν στην Α’ Εθνική είναι όσο ένας καλός παίκτης Γ’ Εθνικής στον ανδρικό. Αλλαγές στην ομάδα θα κάνουμε μετρημένες. Τα κορίτσια αυτής της ομάδας το κέρδισαν, τα κορίτσια θα πρέπει να το χαρούν στην Α’ Εθνική. Αλλά θα πρέπει να καταλάβουν πως ο τρόπος δουλειάς θα είναι διαφορετικός… άλλος προγραμματισμός ενώ θα πρέπει τα κορίτσια να ανέβουν και αυτά επίπεδο».

Υπάρχει περίπτωση να κατέβει και μια 2η ομάδα στη Γ’ Εθνική;

«Υπάρχει μια τέτοια περίπτωση. Έχουμε πολλές παίκτριες στην ομάδα… φέτος είχαμε ρόστερ 24 παικτριών ενώ υπάρχουν και άλλες από την ακαδημία που φτάνουν σε όριο ηλικίας. Επειδή λοιπόν έχουμε τη δυνατότητα να παίξουμε στη Γ’ Εθνική… καθώς οικονομικά βγαίνουμε σκεφτόμαστε να το κάνουμε. Το πρωτάθλημα είναι ουσιαστικά τοπικό καθώς παίζουν ομάδες από τη Θεσσαλία. Δεν είναι πολλά τα έξοδα στη Γ’ Εθνική. Ακόμη βέβαια το συζητάμε αλλά θα πρέπει αν εξασφαλιστεί πρώτα η 1η ομάδα. Αλλιώς θα κατέβουμε με μια ομάδα στο προπαιδικό ή στο παιδικό όπως το έχουμε ξανακάνει την περασμένη χρονιά».

Πηγή: goaltrikala

Exit mobile version