Με το δάκτυλο στο κουμπί η Ρωσία: «Συναγερμός στις πυρηνικές δυνάμεις…»

Ο Θεός να βάλει το χέρι του… Στη Συρία άνοιξαν τα υπόγεια πυρηνικά καταφύγια.

“Το 95% των πυρηνικών μας όπλων είναι σε κατάσταση συναγερμού, έτοιμα προς χρήση” είπε ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοιγκού ενώ αραβικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ, έδωσε εντολή να ανοίξουν τα υπόγεια πυρηνικά καταφύγια τα οποία έχουν να λειτουργήσουν 42 ολόκληρα χρόνια!

Η δήλωση-σοκ του Σ.Σοιγκού έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά την δήλωση του Β.Πούτιν ο οποίος είχε πει ότι ελπίζει να μην χρειαστεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά στη Συρία ενώ η Ρωσία έχει πληροφορίες πως επίκειται σοβαρή τουρκική πρόκληση στην ευρύτερη περιοχή…

“Πρέπει να αναλύουμε τα πάντα, ότι συμβαίνει στο πεδίο της μάχης, πως τα όπλα δουλεύουν. Οι πύραυλοι Κalibr, oι Kh-101 αποδείχτηκαν υψηλής ακρίβειας και αποτελεσματικότητας. Γνωρίζουμε ότι αυτά τα υψηλής ακρίβειας όπλα μπορούν να εξοπλιστούν με συμβατικές και με ειδικές κεφαλές και συγκεκριμένα με πυρηνικές κεφαλές. Στον πόλεμο κατά των τρομοκρατών ελπίζουμε ότι κάτι τέτοιο δεν θα χρειαστεί ποτέ να συμβεί” είπε ο Β.Πούτιν!

“Oι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει 200 πυρηνικές βόμβες σε Βέλγιο, Ιταλία, Ολλανδία, Γερμανία, Τουρκία” είπε ο Sergei Shoigu.

“Η επιδείνωση της στρατιωτικής-πολιτικής κατάστασης στο κόσμο συνεχίζεται , ειδικά σε Ευρώπη, Κεντρική Ασία, Μέση Ανατολή. Παρατηρούμε επίσης τη σταδιακή επέκταση του ΝΑΤΟ” είπε ο Shoigu.

“Τα νέας γενιάς πυρηνικά όπλα, στρατηγικά βομβαρδιστικά, υποβρύχια με βαλλιστικούς πυραύλους (SLBM) και από βάσεις εδάφους (ΙCBM) τα οποία έχουν εκσυγχρονιστεί σε ποσοστό 55% λύνουν το πρόβλημα της πυρηνικής αποτροπής.

“Περισσότερο από το 95% των πυρηνικών όπλων των Στρατηγικών δυνάμεων της Ρωσίας είναι σε συνεχή ετοιμότητα” είπε ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοιγκού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργείου Άμυνας.

“Οι Στρατηγικές Πυρηνικές Δυνάμεις διατηρούνται σε ένα επίπεδο που εγγυάται την αντιμετώπιση των προκλήσεων της πυρηνικής αποτροπής. Το 95% των εκτοξευτών είναι σε συνεχή ετοιμότητα για χρήση” είπε ο Σ.Σοιγκού.

Σύμφωνα με όσα είπε, έξι συντάγματα εξοπλισμένoι με Yars σε σταθερούς εκτοξευτές (σιλό) και σε εποχούμενους είναι σε πολεμική ετοιμότητα.

Πρόσθεσε ότι το 2015 οι Αεροπορικές Στρατηγικές Πυρηνικές Δυνάμεις προμηθεύτηκαν δέκα εκσυγχρονισμένα στρατηγικά βομβαρδιστικά συμπεριλαμβανομένων δύο Tu-160, τρία Tu-95MS και πέντε Tu-22M3.

Ταυτόχρονα, αυξήθηκε η ισχύς των Ναυτικών Στρατηγικών Πυρηνικών Δυνάμεων με δύο στρατηγικά υποβρύχια το “Alexander Nevsky” και “Vladimir Monomakh” να είναι σε κατάσταση συναγερμού.

Τέλος παραδόθηκαν 35 νέοι βαλλιστικοί πύραυλοι.

“Οι χερσαίες δυνάμεις απέκτησαν 8 νέες Ταξιαρχίες πολλαπλών σκοπών ενώ παραδόθηκαν δύο Ταξιαρχίες πυραυλικών συστημάτων “Iskander-M”,’ είπε ο Shoigu.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Exit mobile version