«Πάμε Απήλιον και σε δικά μας γραφεία»

Τη βεβαιότητά του για την πληρότητα του φακέλου του Παναθηναϊκού εξέφρασε γι’ άλλη μια φορά ο Γιάννης Αλαφούζος ο οποίος υπογράμμισε παράλληλα ότι οι «πράσινοι» δεν θα αλλάξουν μεταγραφικό σχεδιασμό σε περίπτωση που παίξουν στο EuropaLeague.

Στο περιθώριο της παρουσίασης της καμπάνιας του Παναθηναϊκού για τα εισιτήρια διαρκείας της νέας σεζόν αλλά και της εγγραφής νέων μελών στην Παναθηναϊκή Συμμαχία, ο πρόεδρος της ΠΑΕ είχε συζήτηση με τους εκπροσώπους του Τύπου και το θέμα που μονοπώλησε το ενδιαφέρον ήταν αυτό της αδειόδοτησης, αλλά και της μετακίνησης της ομάδας από την Παιανία στο «Απήλιον». Επίσης, ο Γιάννης Αλαφούζος μίλησε για τις διαφορές που έχουν οι δυο προπονητικές εγκαταστάσεις, ενώ μίλησε και για την απόκτηση ιδιόκτητων γραφείων στο κέντρο της Αθήνας.

«Πλήρης ο φάκελος, δεν αλλάζει ο σχεδιασμός»

«Περιμένουμε είτε απόψε, είτε αύριο να βγει το πόρισμα της Επιτροπής που εξέτασε τους φακέλους και να μας γίνει μία ενημέρωση, για το αν θα χρειαστεί να δώσουμε κάποια επιπρόσθετα στοιχεία. Μετά αυτό το πόρισμα θα το μελετήσει μία ανεξάρτητη επιτροπή και μέσα στην εβδομάδα θα έχουμε την τελική απόφαση. Δεν μπορώ να πω τι θα γίνει για τις άλλες ομάδες, μπορώ να μιλήσω για τη δική μας και να εκφράσω τη βεβαιότητά μου πως ο φάκελός μας είναι εντάξει. Αν και θέλω να επισημάνω πως και στον πρώτο και στον δεύτερο βαθμό υπήρξε μεγάλη προκατάληψη απέναντί μας. Και με τρόπο πολύ προκλητικό. Και να σας πω και κάτι; Αν δεν υπήρχαν ειδικοί λόγοι θα είχαμε κάνει αγωγές και μηνύσεις διότι θεωρούμε ότι υπερέβη τα όρια τα φυσιολογικά το πρόσωπο που έκανε τις εισηγήσεις», είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Αλαφούζος για το θέμα της αδειοδότησης, δείχνοντας για άλλη μια φορά πως υπάρχει σιγουριά για την εξασφάλιση της άδειας από τον Παναθηναϊκό αλλά και την κόντρα που υπάρχει με τα στελέχη της ΕΠΟ.

Όσο για το αν θα αλλάξει ο μεταγραφικός σχεδιασμός της ομάδας, ο Γιάννης Αλαφούζος υποστήριξε ότι δεν θα γίνει καμία αλλαγή καθώς ήδη δημιουργείται μια πολύ ποιοτική ομάδα για το «τριφύλλι» με βάση τα πλάνα που έχουν καταρτίσει ως τώρα οι Γιάννης Αναστασίου, Νίκος Νταμπίζας και Δημήτρης Σαραβάκος σε συνεργασία με τη διοίκηση. Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ τόνισε πως δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για «ναυάγιο» στη μεταγραφή του Μάρκους Μπεργκ, ενώ για το θέμα των αποχωρήσεων από το ρόστερ επισήμανε ότι γίνονται αρκετές συζητήσεις αλλά ακόμα δεν υπάρχει τίποτα το οριστικό.

«Καλύτερο το Απήλιον, θα φύγουμε όταν πρέπει από Παιανία»

Στη συνέχεια, η συζήτηση του Γιάννη Αλαφούζου με τους δημοσιογράφους περιστράφηκε γύρω από το θέμα της μετακίνησης της ομάδας στο «Απήλιον», φεύγοντας από την Παιανία μετά από 32 χρόνια. Όπως είπε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η ομάδα έπρεπε να αποκτήσει δικές της εγκαταστάσεις ενώ στάθηκε αρκετά στο γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις στο Κορωπί είναι πολύ πιο σύγχρονες από αυτές στην Παιανία αλλά και στο ότι πρέπει η μετάβαση να γίνει ομαλά και με τον τρόπο που θα υποδείξει το τεχνικό επιτελείο.

«Θα αρχίσουμε να πηγαίνουμε σταδιακά στο “Απήλιον”. Το πότε θα είναι όπως το θέλουμε είναι σχετικό. Διότι και η Παιανία είχε ουσιαστικά τρία γήπεδα και το ένα ήταν σε τόσο κακή κατάσταση από έλλειψη συντήρησης που που έπρεπε να αλλαχθεί ολόκληρο. Όπως και το συνθετικό γήπεδο της Παιανίας ήταν πολύ παλαιάς γενιάς. Δηλαδή είχαμε δύο γήπεδα ουσιαστικά. Θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε το χώρο που έχουμε για να βελτιώσουμε την κατάσταση των γηπέδων στο “Απήλιον”. Και από εκεί και πέρα θέλουμε άμεσα να φτιάξουμε άλλα δύο γήπεδα, γιατί έχουμε χώρο που δεν είχαμε στην Παιανία. Δηλαδή μέχρι το φθινόπωρο θέλουμε να έχουμε πέντε γήπεδα σε λειτουργία στο “Απήλιον”», είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Αλαφούζος.

Όσο για τις κτιριακές εγκαταστάσεις, σχολίασε: «Το βασικό κτίριο στο “Απήλιον” που χωράει αυτή τη στιγμή άνετα την ακαδημία και περιλαμβάνει εστιατόριο για τους παίκτες, είναι σε καλύτερη κατάσταση από το αντίστοιχο κτίριο της Παιανίας. Είναι καινούργιο και μάλιστα έχει ψύξη στο πάτωμα και στους τοίχους, δεν έχει air-condition. Γενικά θα κοιτάξουμε να κάνουμε αυτό που μας βολεύει περισσότερο. Θεωρούμε πως ακόμη κι ενοικιαστής αν είσαι, δεν φεύγεις κατευθείαν από την πρώτη στιγμή. Υπάρχει μία νομική διαδικασία, ακόμη κι αν θέλουν να σε πετάξουν έξω που κρατάει μήνες. Φαντάζομαι ότι μετά από 32 χρόνια, είναι λογικό να γίνει σταδιακά η μετακόμιση μέσα σε μερικούς μήνες. Δεν πρέπει δηλαδή ντε και καλά να φύγουμε την 1η Ιουλίου από την Παιανία».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ αναφέρθηκε και στο πού θα αρχίσει την προετοιμασία της η πρώτη ομάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Δεν είμαστε σίγουροι ακόμη. Λογικά ναι. Εξαρτάται κι από το πότε θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία μας. Αν ξεκινήσουμε άμεσα, οπωσδήποτε θα είμαστε στην Παιανία. Αν ξεκινήσουμε αργότερα, θα μιλήσουμε και με το τεχνικό τιμ και θα το δούμε τι μας συμφέρει. Σίγουρα πάντως μέσα στους επόμενους μήνες θα φύγουμε από την Παιανία όλοι μας…».

«Δικά μας γραφεία στο Σύνταγμα»

Τέλος, στη συζήτηση που είχε ο Γιάννης Αλαφούζος με τους εκπροσώπους του Τύπου, στάθηκε και στο θέμα της μεταφοράς των γραφείων της ΠΑΕ από το Μαρούσι όπου βρίσκονται, στο «Απήλιον». Ο πρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ ενημέρωσε μάλιστα πως μέχρι να κατασκευαστούν τα νέα γραφεία του Παναθηναϊκού στο Κορωπί, η ομάδα θα αποκτήσει δικά της στο κέντρο της Αθήνας, συγκεκριμένα στην Πλατεία Συντάγματος.

«Εκτός από το κεντρικό κτίριο τα άλλα δύο κτίρια που είναι σε φάσης νομιμοποίησης, διότι ήταν αυθαίρετα θέλουν κάποια συντήρηση. Είναι θέμα χρόνου, προτεραιοτήτων και οικονομικών», ανέφερε ο Γιάννης Αλαφούζος και πρόσθεσε:

«Στην τελευταία διοικούσα επιτοροπή αποφασίσαμε να μετακομίσει η ΠΑΕ στο Σύνταγμα. Σε γραφεία που θα ανήκουν στην ΠΑΕ. Γιατί βρήκαμε μία πολύ καλή προσφορά. Εδώ πληρώνουμε 18.000 ευρώ ως ενοίκιο το μήνα. Στο Σύνταγμα έχουμε βρει ένα κτίριο το οποίο με leasing το παίρνουμε 5.000 το μήνα. Με ενοίκιο μας το έδιναν 4.000 ευρώ το μήνα. Το συζητήσαμε στη διοικούσα και αποφασίσαμε να πάμε στο leasing για να αποκτήσουμε και αυτό το περιουσιακό στοιχείο. Διότι σε 2-3 χρόνια όταν έχουν εξομαλυνθεί τα πράγματα, θα μπορέσουμε είτε να το πουλήσουμε, είτε να το νοικιάσουμε σε κάποιον άλλο και να έχουμε κι ένα επιπλέον όφελος…».

Exit mobile version