Πεντάρες… ο Μπέργκ και… «Είναι τρελός ο Σουηδός»

Ακόμα… σκοράρει ο Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος πέτυχε τα 5 από τα 6 γκολ του Παναθηναϊκού στο εντυπωσιακό 6-1 επί του Πανθρακικού στη Λεωφόρο.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Πανθρακικό με 6-1 στα πλαίσια της 30ης αγωνιστικής και ο Μάρκους Μπεργκ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής, σκοράροντας όχι μία, ούτε δύο, αλλά πέντε φορές!

Ο Μπεργκ απέδειξε για ακόμη μία φορά, ότι αποτελεί το καλύτερο σέντερ φορ του ελληνικού πρωταθλήματος και πως είναι πολυτέλεια ένας τέτοιος παίκτης να κοσμεί τα ελληνικά γήπεδα. Η αξία και η κλάση του φαίνεται συνεχώς. Ο Σουηδός δεν σκοράρει απλά, αλλά βοηθάει και τους παίκτες που του προωθούν τις μπαλιές, μέσω των κινήσεων που κάνει, χωρίς τη μπάλα.

5 γκολ από έναν παίκτη θεωρούνται πολλά σε ένα ματς και δεν τα πετυχαίνει ο οποιοσδήποτε επιθετικός, ακόμα και αν η αντίπαλη ομάδα, δηλαδή ο Πανθρακικός, δεν είναι του ίδιου βεληνεκούς με το δικό του σύλλογο, τον Παναθηναϊκό στη προκειμένη περίπτωση. Η πεντάρα του Σουηδού θύμισε Λεβαντόφσκι. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί με την ομάδα του τριφυλλιού, πριν 15 χρόνια, όταν το 2001 ο Βλάοβιτς είχε πετύχει κι αυτός 5 γκολ, κόντρα στη Παναχαϊκή, ενώ το τελικό σκορ τότε ήταν 8-0.

Φυσικά, για να πετύχει αυτά τα 5 γκολ ο Μπεργκ, απαραίτητη ήταν και η συμβολή του Λέτο, αλλά και του Βιγιαφάνες. Οι 2 Αργεντινοί έχουν «δέσει» μεταξύ τους και συνεργάζονται εξαιρετικά, δίνοντας στον Μάρκους αυτό ακριβώς που χρειάζεται κάθε επιθετικός. Ο Σέμπα, μάλιστα, είχε 3 ασίστ και ο Βιγιαφάνες 1.

Ο Μάρκους Μπεργκ είναι αναγκαίο να συνεχίσει για 4η συνεχόμενη σεζόν στους πράσινους. Η διοίκηση οφείλει να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της και να κρατήσει αυτόν τον μεγάλο παίχτη στην Ελλάδα. Τέτοιοι επιθετικοί δεν βρίσκονται συνέχεια στη χώρα μας. Αυτοί είναι οι παίκτες που κρατάνε ακόμη τον κόσμο στα γήπεδα και τους θυμίζουν το πάθος τους για την ομάδα. Δεν είναι τυχαίο, ότι όλο το γήπεδο φώναζε με μια φωνή το σύνθημα, «Είναι τρελός, είναι τρελός ο Σουηδός!».

Επιμέλεια: Χάρης Σπυρόπουλος

Exit mobile version