Στην Ευελπίδων ο Μαρινάκης

Από τις 7:20 το πρωί βρίσκεται ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην Ευελπίδων, προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή διαφθοράς Γιώργου Ανδρεάδη.

Αυτή είναι η πιο σημαντική στιγμή στη σειρά των απολογιών για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός έφτασε στα δικαστήρια από την πίσω πόρτα και ανέβηκε στον έκτο όροφο συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του Βασίλη Δημακόπουλο και Θανάση Βαρλάμη. Έξω από το κτίριο βρίσκονται ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ, Κώστας Καραπαπάς, και ο αντιπρόεδρος Σάββας Θεοδωρίδης. Η αστυνομία απομάκρυνε από το κτίριο δημοσιογράφους και άλλους παρευρισκόμενους.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αντιμετωπίζει τις εξής πέντε σοβαρές κατηγορίες για κακουργηματικές πράξεις: 1) ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση, 2) ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος από υπαίτιο που διαπράττει τέτοιες πράξεις από συνήθεια, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, 3) ηθική αυτουργία σε έκρηξη από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, 4) ηθική αυτουργία σε κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις, από την οποία επιτεύχθηκε ο σκοπός που επιδίωκε ο δράστης και 5) απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Ο ισχυρός άνδρας των «ερυθρόλευκων» αναμένεται να αντικρούσει τις κατηγορίες, ενώ η απολογία του αναμένεται να διαρκέσει αρκετές ώρες. Μετά το τέλος της, ο ανακριτής Γιώργος Ανδρεάδης, σε συνεργασία με τον εισαγγελέα, θα αποφασίσουν αν θα του επιβληθούν περιοριστικοί όροι και ποιοι θα είναι αυτοί.

Πηγή: Onsports.gr

Exit mobile version