Στοίχημα: Κερδίζει και πληρώνει η Σεβίλλη

Ημέρα τελικού απόψε και το βλέμμα όλων των ποδοσφαιρόφιλων στραμμένο στο παιχνίδι της Ντίπρο με την Σεβίλλη.

Πάμε να δούμε τι κρατάμε.

Ντνίπρο – Σεβίλλη

Διαιτητής: Μάρτιν Άτκινσον (ΑΓΓ) Βοηθοί: Μουλάρκι (ΑΓΓ), Τσάιλντ (ΚΡΟ), Τέιλορ (ΑΓΓ), Μάρινερ (ΑΓΓ) Τέταρτος: Κράλοβετς (ΤΣΕ)

Ούτε ο πιο τρελός οπαδός της Ντνίπρο δεν περίμενε στο ξεκίνημα του θεσμού, ότι η ομάδα του θα δώσει το παρών στον τελικό της Βαρσοβίας. Και όμως, οι Ουκρανοί κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα, φτάνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία τους έως εδώ. Το ταξίδι μεγάλο για το σύνολο του Μάρκεβιτς, που μετά τον όμιλο πέρασε κατά σειρά τα εμπόδια των Ολυμπιακού, Άγιαξ, Κλαμπ Μπριζ και τελευταία της Νάπολι. Στο πρωτάθλημα επέστρεψε στις νίκες, κερδίζοντας την Σαχτάρ Ντόνετσκ με 3-2, όμως αναμφίβολα το μυαλό όλων ήταν στον τελικό της Βαρσοβίας. «Δεν θα ήμουν ειλικρινής αν έλεγα ότι περίμενα να πάμε στον τελικό, όμως όταν περάσαμε τον Ολυμπιακό άρχισα να το πιστεύω», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μάρκεβιτς. Στην πεπατημένη προηγούμενων παιχνιδιών θα βαδίζει και σήμερα η Ντνίπρο , με αιχμή του δόρατος τον υψηλόσωμο Σελέζνιοφ. Λείπουν ο μέσος Κραφτσένκο και ο μεσοεπιθετικός Ζοζούλια που είναι τραυματίες.

Απουσίες: Κραφτσένκο (Μ, 6/0), Ζοζούλια (Μ, 7/1)

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Μπόικο – Μάτος, Ντάγκλας, Τσεμπεριάτσκο, Φεντέτσκι – Φέντορτσουκ, Κανκάβα – Κονoπλιάνκα, Ροτάν, Λούκχεβιτς – Σελέζνιοφ

Είναι μακράν η πιο πετυχημένη ομάδα της διοργάνωσης τα τελευταία χρόνια η Σεβίλλη, με τρεις κατακτήσεις, το 2005-06, το 2006-07 και το 2013-14, όντας κάτοχος του τροπαίου πέρσι. Φέτος έχει «χτίσει» μια καλοδουλεμένη ομάδα, με πρωτεργάτη τον προπονητή Ουνάι Έμερι, που έχει γίνει μήλον της έριδος για πολλούς μεγάλους Ευρωπαϊκούς συλλόγους. Στο πρωτάθλημα κέρδισε με 3-1 την Μάλαγα και τερμάτισε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, αλλά έχει την ευκαιρία να βγει στο Champions League, κατακτώντας τον θεσμό σήμερα. Για να φτάσει ως εδώ απέκλεισε κατά σειρά μετά τον όμιλο τις Γκλάντμπαχ, Βιγιαρεάλ, Ζενίτ και Φιορεντίνα. «Έχουμε την ευκαιρία να γράψουμε ιστορία, κατακτώντας το τέταρτο τρόπαιο, αλλά θα είναι δύσκολο. Πρέπει να παίξουμε όπως τους προηγούμενους τελικούς και να είμαστε συγκεντρωμένοι και τα 90 λεπτά», επισήμανε στην συνέντευξη τύπου, ο τεχνικός Έμερι. Με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα και με τον νεαρό Ρίκο στην εστία, αφού ο έμπειρος Μπέτο παραμένει τραυματίας. Στα «πιτς» και ο στόπερ Νίκο Παρέχα. Μοναδικός προωθημένος ο Κολομβιανός Μπάκα και πίσω του οι Βιδάλ, Μπανέγα και Βιτόλο.

Απουσίες: Μπέτο (Τ, 5/0), Παρέχα (Α, 7/0)

Πιθανή ενδεκάδα: (4-2-3-1): Ρίκο – Κόκε, Κολοτζιετζάκ, Καρίσο, Τρεμουλινάς – Κριτσόβιακ, Εμπιά – Βιδάλ, Μπανέγα, Βιτόλο – Μπάκα.

Εκτίμηση: Οφείλουμε να σεβαστούμε την Ντνίπρο για τα όσα έχει καταφέρει, αλλά η Σεβίλλη είναι ένα επίπεδο πιο πάνω, έχει εμπειρία από τελικούς και δείχνει ακόμη «διψασμένη» για τίτλους. Μπορεί οι αποδόσεις να μην αντικατοπτρίζουν τις δυσκολίες του παιχνιδιού, όμως δίνουμε το προβάδισμα στο διπλό.

Διαβάστε στο Foxbet την αξιολόγηση του 2Winbet με αναλυτικές πληροφορίες, πλήρη βαθμολογία και όλες τις τελευταίες προσφορές.

Exit mobile version