ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ: ΤΟΥΣ ΦΩΝΑΞΕ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΤΑΞΑΝ… ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ

Μικροπολιτικά παιχνίδια τις κρίσιμες ώρες για τη χώρα – Ανώριμοι και ανίκανοι να αντιμετωπίσουν το μείζον ζήτημα του προσφυγικού – Η εμπλοκή με τον Λεβέντη, τα πείσματα της Φώφης και οι αιχμές του Κουτσούμπα

 

Περισσότερες από 8 ώρες συσκέπτονταν στο Προεδρικό Μέγαρο οι πολιτικοί αρχηγοί, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, με κεντρικό θέμα το προσφυγικό, εν όψει της Συνόδου Κορυφής ΕΕ – Τουρκίας τη Δευτέρα.
AdTech Ad
Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς να συζητήσουν για το προσφυγικό, ωστόσο εκείνοι έφτασαν στην Ηρώδου Αττικού έχοντας ο καθένας την προσωπική του ατζέντα.
Κανένας δεν είχε στους φακέλους του μια πρόταση που θα έβαζε στο περιθώριο τα προσωπικά και κομματικά συμφέροντα και θα προέβαλε το συμφέρον της πατρίδας απέναντι στο τεράστιο ζήτημα του προσφυγικού. Όλοι αναλώθηκαν σε μικροπολιτικά παιχνίδια και προσωπικές κόντρες. Αποτέλεσμα; Η εθνική στρατηγική για το προσφυγικό… αγνοείται!
Οι πολιτικοί αρχηγοί αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων και βγαίνουν στην επιφάνεια τα μικροπολιτικά τους παιχνίδια με μόνο στόχο την πολιτική και κομματική τους επιβίωση.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιδόθηκε σε προσωπικές κόντρες με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Φώφη Γεννηματά, ο Βασίλης Λεβέντης – εκτός τόπου και χρόνου – ζητούσε συζήτηση για σύσταση οικουμενικής κυβέρνησης, ο Καμμένος καμάρωνε που έχασε 19 κιλά, ο Θεοδωράκης νομίζει ότι το πρόβλημα θα λυθεί με την τοποθέτηση υπερυπουργού και ο Δήμητρης Κουτσούμπας προσπαθούσε να πείσει ότι με την ασκούμενη πολιτική δεν χτυπιέται το πρόβλημα στη ρίζα.
Αυτή είναι η υπευθυνότητα που δήθεν επιδυκνύει το ΠΑΣΟΚ. Στήλωσε τα πόδια η Φώφη Γεννηματά ζητώντας ντε και καλά να υπάρχει αστερίσκος που να λέει ότι «η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το προσφυγικό πρόβλημα», ζητώντας επί της ουσίας σύσταση κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης.
Αυτή είναι η υπεύθυνη στάση του κ. Λεβέντη. Που απειλούσε ότι δεν θα υπογράψει το κοινό κείμενο αν δεν συζητηθεί το ζήτημα της οικουμενικής κυβέρνησης. Είπε μάλιστα ότι «ο ελληνικός λαός πεινάει και εμείς συζητούμε το προσφυγικό».
Το μόνο που ενδιαφέρει το Σταύρο Θεοδωράκη είναι να τοποθετηθεί υπερυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής. Λες και αυτός θα λύσει το πρόβλημα.
Ανωριμότητα, μικροπολιτικά παιχνίδια και έλλειψη αντίληψης της κρισιμότητας της κατάστασης.

Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.newsbomb.gr/

Exit mobile version