Τελικός Κυπέλλου ΕΠΣ Λακωνίας: Τελικά ποιοι αδικήθηκαν κύριοι;

Έντονα είναι τα παράπονα των διοικούντων του Μολαϊκού για τη νίκη τίτλου της ΑΕ Σπάρτης στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣ Λακωνίας

Όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται και απομονώνοντας μόλις μία φάση από τις τέσσερις αμφισβητούμενες ο Μολαϊκός είναι κυπελλούχος.

Ας ξετυλίξουμε όμως το κουβάρι του τρίτου ημιχρόνου του τελικού από την αρχή.

Σε δηλώσεις που δυναμιτίζουν το κλίμα ενόψει και των αγώνων μπαράζ για την άνοδο ο πρόεδρος του Μολαϊκού Γεώργιος Βίλλιας μιλώντας στα τοπικά μέσα έκανε λόγο για τραγωδία.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Μια τραγωδία, είθισται να λέμε ότι είναι μια γιορτή ένας τελικός και κατέληξε να είναι μια τραγωδία. Δεν μιλάω γενικά για τις φάσεις, μιλώ ειδικά για την συγκεκριμένη φάση που τελικά όπως αποδείχτηκε και όπως ανακοινώθηκε επίσημα πλέον σε εμάς από την Επιτροπή Διαιτησίας ότι δεν ήταν οφσάιντ. ‘Αρα έχουμε ένα καθαρό αποτέλεσμα στο 93′ γιατί ήταν η τελευταία φάση, αν παρατηρήσουμε τα βίντεο και όσοι ήταν εκεί. Μετά από αυτή τη φάση σφύριξε το τέλος του αγώνα.
Δεν ξέρω ακόμη τι θα αποφασίσουμε. Το βράδυ έχουμε συμβούλιο. Η δική μου πρόθεση το θέμα είναι να μείνει εδώ, δεν έχει νόημα, εμείς επί της ουσίας είμαστε Κυπελλούχοι μετά την επίσημη ανακοίνωση της Επιτροπής Διαιτησίας ότι δεν ήταν οφ σάιντ.

Η μόνη στενοχώρια που έχω είναι ότι δεν μπορώ να το εξηγήσω στα παιδιά τα οποία θέλω να συγχαρώ. Παιδιά τα οποία ήταν λιοντάρια μέσα στο γήπεδο με ήθος και αξιοπρέπεια ανθρώπου.

Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Λακωνίας, κύριος Παναγιώτης Καρράς μας κάλεσε εχθές και εμένα και τον Γιάννη Βουζιώτη και ανακοίνωσε επίσημα για τα λάθη τα οποία έγιναν στο τελικό. Δεν στέκομαι στα άλλα λάθη, δεν με αφορούν. Αυτό που με αφορά είναι η συγκεκριμένη φάση του οφσάιντ.»

Όπως ο ίδιος λοιπόν λέει δεν στέκεται στα άλλα λάθη… Ποια είναι όμως τα λάθη κύριε Βίλλια;

Ας τα δούμε με τη σειρά:

1) Φάση – πέναλτι στον επιθετικό της ΑΕ Σπάρτης Ηλία Αναστασάκο
2) Η φάση του γκολ που υπεδείχθη οφσάιντ. ΑΛΛΑ πριν η μπάλα φτάσει στον επιθετικό του Μολαϊκού έχει προηγηθεί διπλό φάουλ σε παίκτη της Σπάρτης.
3) Εκτέλεση κόρνερ στην παράταση για την ΑΕ Σπάρτης και η μπάλα βρίσκει σε χέρι αμυντικού του Μολαϊκού εντός περιοχής.

Άρα κύριε Βίλλια έχουμε 3 φάσεις που αδικήθηκε κατάφορα η ομάδα της ΑΕ Σπάρτης και που είναι εξίσου κρίσιμες στην εξέλιξη του παιχνιδιού όπως η φάση του γκολ που δεν κατοχυρώθηκε στην ομάδα σας και μία που δίνει το δικαίωμα στον Μολαϊκό να διαμαρτύρεται εντόνως.

Άρα όπως και στο γήπεδο έτσι και στην διαιτητική «ετυμηγορία» κερδίζει η ΑΕ Σπάρτης. Αντρίκια και σπαρτιατικά…

Οι άνθρωποι της Σπάρτης, προς τιμήν τους, δεν θέλησαν να δώσουν σημασία και να σταθούν σε αυτές τις καθοριστικές φάσεις.

Αντ’ αυτού λοιπόν παραπέμπουν τον λακωνικό λαό σε ένα βίντεο που λύνει όλες τις απορίες όλων όσων σχετίζονται με τον τελικό.

Το ποιος δικαιούται να διαμαρτύρεται είναι ολοφάνερο…

Exit mobile version