Τι μαρτυρούν οι 3 πρώτες αγωνιστικές των πλέι οφ για τη συνέχεια

Ο πρώτος γύρος των πλέι οφ έλαβε τέλος με τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ να μοιράζονται τη πρώτη θέση μετρώντας από 7 βαθμούς.

Αμέσως μετά ακολουθεί η ΑΕΚ με 5 βαθμούς, ενώ ουραγός του βαθμολογικού πίνακα παραμένει ο Πανιώνιος με 1 βαθμό.

Ξεκινώντας από τον Παναθηναϊκό, οι πράσινοι δεν μπήκαν δυνατά στη πρώτη αγωνιστική με τον Πανιώνιο, λόγω και του ενός, σχεδόν, μήνα αποχής από τα γήπεδα, όταν και είχε τελειώσει η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Κατάφεραν να αποσπάσουν το Χ, αλλά βρίσκονταν εκτός ρυθμού στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Στη δεύτερη αγωνιστική απέναντι στον ΠΑΟΚ, φάνηκε να βρίσκουν ρυθμό και στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα άνοιξαν το σκορ με το καλημέρα. Παρόλα αυτά, τρία λεπτά αργότερα ισοφαρίστηκαν από τον δικέφαλο του Βορρά, ο οποίος αγωνιζόταν και με 10 παίκτες από το πρώτο ημίχρονο και το 1-1 ήταν και το τελικό σκορ. Για άλλη μια φορά το τριφύλλι προβλημάτισε, χάνοντας βαθμολογικό έδαφος.

Αντίθετα με τις πρώτες 2 αγωνιστικές, ο Παναθηναϊκός έδειξε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο στη τρίτη, κερδίζοντας εύκολα 3-0 την κυπελλούχο ΑΕΚ. Η ομάδα φάνηκε δεμένη και προσαρμοσμένη πια στο μίνι πρωτάθλημα, ενώ με αυτή την εμφάνιση, έδειξε, ότι θα είναι πιο δυνατός στις επόμενες 3 αγωνιστικές, θυμίζοντας σε όλους, γιατί έχει βγει πρώτος σε όσα πλέι οφ έχει συμμετάσχει από τη σύστασή τους το 2008.

Συνεχίζοντας με τον ΠΑΟΚ, οι Θεσσαλονικείς βρίσκονται σε πολύ καλή φόρμα αυτή τη περίοδο και, από εκεί που ξεκινούσαν τα πλέι οφ με κανένα βαθμό, βρίσκονται πρώτοι, μαζί με τον Παναθηναϊκό με 7 βαθμούς. Στο πρώτο ματς με την ΑΕΚ, ενώ βρέθηκαν πίσω στο σκορ, έδειξαν χαρακτήρα και γύρισαν το παιχνίδι σε 2-1, αλλά και στο δεύτερο με τον ΠΑΟ, κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 1-1 τους πράσινους με 10 παίκτες, αλλά και να κρατήσουν το σκορ, μέχρι το τέλος. Σημαντική νίκη ήταν αυτή απέναντι στον Πανιώνιο για τη τρίτη αγωνιστική, αφού ο δικέφαλος του Βορρά επικράτησε άνετα με 2-0 στη Νέα Σμύρνη, μια έδρα που δυσκόλεψε φέτος σχεδόν όλες τις ομάδες του πρωταθλήματος.

Η τρίτη ΑΕΚ δεν έχει εμφανιστεί στο μίνι πρωτάθλημα, τόσο ανταγωνιστική, όσο ήταν στην κανονική περίοδο. Η μοναδική ομάδα που κέρδισε φέτος τον πρωταθλητή Ολυμπιακό, κατάφερε να χάσει το πρώτο ματς στη Τούμπα από τον ΠΑΟΚ, ενώ «πέταξε», ουσιαστικά, την ευκαιρία να αποσπάσει το διπλό μιας και προηγήθηκε, μέσα σε ένα άδειο γήπεδο. Στο δεύτερο ματς κόντρα στον Πανιώνιο εντός έδρας, έκανε το καθήκον της και κέρδισε με σκορ 1-0, αλλά δεν φάνηκε να παρουσιάζει πάθος στον αγωνιστικό χώρο, ούτε ήταν αποδοτική. Μετά την κατάκτηση του κυπέλλου, οι κιτρινόμαυροι κατέβηκαν στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας για τον τρίτο αγώνα με τον Παναθηναϊκό και ενώ θα περίμεναν όλοι η ομάδα να έχει κέφι και να φανεί πιο δυναμική, ηττήθηκε εύκολα με σκορ 3-0. Ας έχουμε στα υπόψιν, όμως, ότι η Ένωση έχει δώσει σε μία εβδομάδα 3 αγώνες, λόγω του κυπέλλου.

Ο τελευταίος Πανιώνιος πάλι, παρόλο που εμφανίστηκε καλά διαβασμένος στο πρώτο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη Νέα Σμύρνη και έκλεισε όλους τους χώρους στους παίκτες του Στραματσόνι, στο εκτός έδρας ματς με την ΑΕΚ δεν κατάφερε να κάνει κάτι αξιοσημείωτο, γνωρίζοντας την ήττα, αλλά και στο τελευταίο ματς στην έδρα του ηττήθηκε πολύ εύκολα από τον ΠΑΟΚ, αποδεικνύοντας, ότι είναι η πιο αδύναμη ομάδα και δύσκολα θα καταφέρει να κερδίσει κάτι παραπάνω από τη τελευταία θέση.

Βλέποντας τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, αλλά και την εικόνα των ομάδων, είναι πολύ πιθανόν η πρώτη θέση των πλέι οφ να κριθεί στην 6η και τελευταία αγωνιστική, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό, όταν και αγωνίζονται μαζί σε μια κατάμεστη, ξανά, Τούμπα, καθώς τελειώνει η τιμωρία που είχε επιβληθεί στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Οι δύο αυτές ομάδες μπορούν να πάρουν αμφότερες ένα θετικό αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά και να νικήσουν τον, πολλών προβλημάτων και χωρίς Μπακασέτα, Πανιώνιο εντός έδρας, καθιστώντας το τελευταίο ματς στη Τούμπα «τελικό».

Βέβαια, αξίζει να αναφερθούμε σε ένα σενάριο, το οποίο φέρνει ισόβαθμες, στο τέλος του μικρού αυτού πρωταθλήματος, τις πρώτες τρεις ομάδες. Αν η ΑΕΚ ανεβάσει στροφές και καταφέρει να κερδίσει τα δύο εντός έδρας ματς και ηττηθεί στο εκτός και ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός κερδίσουν εντός τον Πανιώνιο και ηττηθούν από την ΑΕΚ εκτός, τότε μια ισοπαλία στη Τούμπα τη τελευταία αγωνιστική αρκεί, ώστε ΠΑΟΚ, ΠΑΟ και ΑΕΚ να τερματίσουν ισόβαθμοι με 11 βαθμούς.

Τότε, για να σημειωθεί η θέση κάθε ομάδας στον βαθμολογικό πίνακα, θα παίξουν ρόλο πρώτα τα μεταξύ τους ματς, ύστερα η διαφορά τερμάτων και αμέσως μετά τα εκτός έδρας γκολ. Αν οι παράγοντες αυτοί αποδειχθούν ίδιοι για τις ομάδες, τότε καταλυτικό ρόλο θα παίξει η βαθμολογία του πρωταθλήματος της κανονικής περιόδου, με τον ανώτερο βαθμολογικά να υπερτερεί.

Επιμέλεια: Χάρης Σπυρόπουλος

Exit mobile version