Τον Π(αοκ)άτησε…

Το ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής βάφτηκε πράσινο, αφού ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-1 του ΠΑΟΚ στο «Απ. Νικολαΐδης», σφραγίζοντας κατά μεγάλο ποσοστό την είσοδο στην τετράδα.

Σε καμία περίπτωση το 2-1 δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του παιχνιδιού, αφού κάλλιστα οι «πράσινοι» θα μπορούσαν να είχαν πετύχει δυο τρία γκολ αλλά ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ, ο Γλύκος βρέθηκε σε καταπληκτική ημέρα, γλιτώνοντας το διασυρμό. Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι έχασαν σωρεία ευκαιριών να πάρουν κεφάλι στο σκορ, με τους φιλοξενούμενους να μην μπαίνουν ποτέ στο κλίμα της αναμέτρησης.

Στο δεύτερο μισό με το «καλημέρα» ο Τριανταφυλλόπουλος έπειτα από καρφωτή κεφαλιά έλυσε το γόρδιο δεσμό με τα δίχτυα κάνοντας το 1-0 (47′). Δεν πρόλαβαν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί και 10 λεπτά αργότερα η Λεωφόρος σηκώθηκε ξανά στο πόδι. Σαν να μην έφτανε η κακή εικόνα του «Δικέφαλου», ο Κατσουράνης προκειμένου να ανακόψει τον Μπέργκ υπέπεσε σε φάουλ με αποτέλεσμα να περάσει εκτός με κόκκινη κάρτα. Στην εκτέλεση της φάσης ο Νάνο με ευθύβολο σουτ σφράγισε και τυπικά την υπόθεση νίκη (57′), σημειώνοντας το 2-0. Το μόνο που πέτυχαν οι «ασπρόμαυροι» είναι να μειώσουν στην εκπνοή του ματς με προβολή του Αθανασιάδη, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Συνθέσεις των δυο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Νάνο, Λαγός, Ζέκα, Αμπέντ (65′ Πράνιτς), Ατζαγκούν (84′ Ντίνας), Καρέλης (74′ Κλωναρίδης), Μπεργκ

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Σκόνδρας, Κατσουράνης, Τζαβέλας, Λίνο, Κάτσε (47′ Λάζαρ), Μαντούρο, Νάτχο, Νίνης (53′ Λούκας), Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης (61′ Χούσεν)

Μετά τη γκέλα (1-0) από τον Αστέρα Τρίπολης το «τριφύλλι» πήρε το αίμα του πίσω, πανηγυρίζοντας δίκαια το τρίποντο καθώς εξαφάνισε εντελώς τον «Δικέφαλο του Βορρά» από τον αγωνιστικό χώρο. Σίγουρα από πλευράς Παναθηναϊκού χάθηκε μοναδική ευκαιρία να γράφτει ιστορία με μια ευρεία νίκη.

Στον αντίποδα ο ΠΑΟΚ αφενός σπατάλησε εκ νέου ευκαιρία να πλησιάσει τον Ολυμπιακό στην κορυφή αλλά και να αυξήσει τη διαφορά από τον τρίτο Ατρόμητο, αφετέρου έχασε πολύτιμο έδαφος ενόψει της ειδικής βαθμολογίας των πλέι οφ.

Exit mobile version