Υπέταξε τη Μακάμπι και παίρνουν σειρά Ρεάλ, Ολυμπιακός

Νικηφόρα βραδιά στο ΟΑΚΑ για τον Παναθηναϊκό Superfoods που επέστρεψε στις επιτυχίες και επιβλήθηκε της Μακάμπι Τελ Αβίβ στην παράταση με 83-75 και πλέον μπαίνει… φορτσάτος στη διαβολοβδομάδα με τα δύο σερί ματς, Τετάρτη εκτός με τη Ρεάλ και Παρασκευή εντός με τον Ολυμπιακό.

Κάπως έτσι το τριφύλλι κατόρθωσε να φτάσει στο 4-2 στην Ευρωλίγκα και να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Πλέον, συνεχίζει ακάθεκτο τη διαδρομή του στη διοργάνωση, με τον κόσμο του Παναθηναϊκού να περιμένει ήδη με αγωνία και… πάθος το εντός έδρας ματς της επόμενης Παρασκευής με τον Ολυμπιακό. Δύο μέρες νωρίτερα, όμως, οι πράσινοι θα πρέπει να δοκιμαστούν στην έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Το πρώτο δεκάλεπτο ξεκίνησε πολύ εντυπωσιακά με δύο συνεχόμενα τρίποντα από το τριφύλλι αλλά και την τάπα του Σίγκλετον. Η καλή άμυνα του Παναθηναϊκού του έδωσε το προβάδισμα ενάντια στην ομάδα του Ισραήλ αναγκάζοντάς την να βρει λύσεις πίσω από τα 6, 75. Στο τέλος οι Πράσινοι πάτησαν γκάζι και το σκορ διαμορφώθηκε στο 18 – 12.

Ο Παναθηναϊκός Superfoods μπήκε εξίσου γερά στη δεύτερη περίοδο με εντυπωσιακά καλάθια αλλά και με μεγάλη συγκέντρωση στην άμυνα. Το καλάθι του Ρίβερς έδωσε ξανά στην ομάδα τη σπίθα που χρειάζονταν και ξεσηκώνοντας το κοινό. Οι δύο ομάδες δεν ξέφυγαν στο σκορ και διατήρησαν χαμηλά επίπεδα κλείνοντας με 35 – 28.

Στην τρίτη περίοδο η πράσινη άμυνα συνδυάστηκε πολύ καλά με την επίθεση με αποτέλεσμα το τριφύλλι να ξεφύγει από την Μακάμπι, τρέχοντας ένα επιμέρους σκορ 11 – 2 και διαμορφώνοντας τη διαφορά στο +16 με 46 – 30. Η νωχελικότητα του λίγο αργότερα όμως έδωσε την ευκαιρία στη Μακάμπι να ψαλιδίσει τη διαφορά και να φτάσει μια ανάσα από τον Παναθηναϊκός Superfoods 52 – 50.

Ο εξάστερος έδειξε ένα άλλο πρόσωπο και χαρακτήρα στην τελευταία περίοδο και κατάφερε να ξαναπάρει τη διαφορά στο +12. Τα δύο τρίποντα του Μποχωρίδη αλλά και η ενέργεια του Σίνγκλετον έδωσαν στην ομάδα άλλη δυναμική μέχρι να τη ξαναχάσουν, καθώς έλειπε η διάρκεια… Η Μακάμπι απάντησε με 3 στα 3 τρίποντα και ήρθε μια ανάσα από τον Παναθηναϊκό με 63 – 62 και καρδιοχτυπώντας. Η ομάδα του Τελ Αβίβ πέρασε μπροστά για πρώτη φορά στο παιχνίδι με 64 – 65 2′ πριν από τη λήξη του παιχνιδιού. Τα συνεχή λάθη του εξάστερου τον κράτησαν πίσω από την αντίπαλη ομάδα με – 3. Ο Παναθηναϊκός Superfoods έμεινε 5 ‘ χωρίς να σκοράρει. Η εύστοχη βολή του Σίγκλετον έδωσε μία ανάσα στο τριφύλλι που 10” πριν τη λήξη ισοφαρίζει το παιχνίδι σε 67-67 και προκαλεί πανικό στις εξέδρες.

Η παράταση ξεκίνησε με τους Πράσινους να ευστοχούν πίσω από τα 6, 75 με τον Κρις Σίνγλετον να το πανηγυρίζει όπως ποτέ άλλοτε στην ομάδα. Ένα ακόμα τρίποντο από το τριφύλλι αυτή τη φορά από τον Τζέιμς Γκιστ και από τον Νίκολς αμέσως μετά εκτόξευσαν τη διαφορά στο 77 – 69. Η τάπα του Σίνγκλετον αλλά και το κάρφωμα του Τζέιμς Γκιστ έκαναν το συν 10 για τον Παναθηναϊκό Superfoods. Κορμιά που πέφτουν το ένα μετά το άλλο στο παρκέ έδειχναν τη θέληση της ομάδας για την νίκη. Το κάρφωμα του Τζέιμς Φελντέιν μετά από το μπέρδεμα Καλάθη, Σίνγκλετον έκανε το γήπεδο να μοιάζει με ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί. Το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα διαμορφώθηκε στο 83-75 με τον Σίνγκλετον για τους πράσινους να κάνει το παιχνίδι της ζωής του στην Ευρωλίγκα και ρεκόρ καριέρας με 26 πόντους.

Δεκάλεπτα: 18-12, 35-28, 52-43, 67-67, 83-75 (παρ.)

Παναθηναϊκός Superfoods (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 26 (3), Νίκολς 9 (1), Ρίβερς 6, Μποχωρίδης 6 (2), Φώτσης 2, Παππάς, Φελντέιν 4, Γκιστ 12 (2), Μπουρούσης 5, Καλάθης 13 (1)

Μακάμπι Fox Τελ Αβίβ (Ραμί Χαντάρ): Γκάουντλοκ 14 (2), Ραντ 3 (1), Σίλεϊ 6, Σμιθ 11 (1), Γιβζόρι, Πνίνι 3 (1), Οχαγιόν 3 (1), Ουίμς 15 (2), Αλεξάντερ, Άιβερσον 8, Τσίρμπες 12

Επιμέλεια: Χριστίνα Μουλά

Exit mobile version