Αεροπλάνο πετάει φλεγόμενο πάνω απ’ το Μαϊάμι (vid)

Bίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει φλόγες να προέρχονται προφανώς από αεροπλάνο Boeing λίγο μετά την απογείωση.

Το σύντομο βίντεο, που καταγράφηκε από κάποιον στο έδαφος, δείχνει φλόγες να ακολουθούν το αεροπλάνο Boeing 747-8 λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Μαϊάμι το βράδυ της Πέμπτης.

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Μαϊάμι επιβεβαίωσε στο Newsweek ότι η πτήση της Atlas Air προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο του Μαϊάμι λίγο μετά τις 11 μ.μ.

Σύμφωνα με το FlightAware, το Atlas Air 95 απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Μαϊάμι στις 10:32 μ.μ. ET και κατευθυνόταν προς το διεθνές αεροδρόμιο Luis Munoz Marin στο Πουέρτο Ρίκο όταν έγινε εκτροπή.

Ο εκπρόσωπος του αεροδρομίου είπε ότι επρόκειτο για εμπορευματική πτήση, αλλά αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, κατευθύνοντας έρευνες στην Atlas Air.

Το Newsweek επικοινώνησε με την αεροπορική εταιρεία και την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας για σχόλια μέσω email.

Το περιστατικό έρχεται αφότου ένα αεροπλάνο Boeing 737 MAX 9 αναγκάστηκε να κάνει αναγκαστική προσγείωση στις 5 Ιανουαρίου, αφού ένα πάνελ ανατινάχθηκε από το πλάι του αεροπλάνου λίγο μετά την απογείωση.

Η FAA είπε ότι 40 από τα 171 προσγειωμένα αεροσκάφη Boeing 737 MAX 9 πρέπει να επιθεωρηθούν ξανά προτού η υπηρεσία εξετάσει τα αποτελέσματα και καθορίσει εάν είναι ασφαλές να επιτραπεί στα MAX 9 να ξαναρχίσουν τις πτήσεις. Η FAA δήλωσε την Τετάρτη ότι ερευνά επίσης τις κατασκευαστικές πρακτικές και τις γραμμές παραγωγής της Boeing.

Πηγή: Newsweek

Exit mobile version