Η Εθνική Ελλάδας στην άλλη άκρη του κόσμου!

Η Εθνική Ελλάδας στην άλλη άκρη του κόσμου!

Στο «ANZ Stadium» του Σίδνεϊ στις 4 Ιουνίου θα διεξαχθεί ο πρώτος από τους δύο φιλικούς αγώνες της Εθνικής Ανδρών με την Αυστραλία το προσεχές καλοκαίρι.

Οι δυο Εθνικές ομάδες είχαν βρεθεί ξανά αντιμέτωπες πριν από δέκα χρόνια και συγκεκριμένα τον Μάιο του 2006 στην Μελβούρνη, όπου οι γηπεδούχοι είχαν επικρατήσει 1-0 ενώπιον 95.000 θεατών. Το δεύτερο φιλικό παιχνίδι με την Αυστραλία είναι προγραμματισμένο για τις 7 Ιουνίου.

Σχετικά με το συγκεκριμένο παιχνίδι, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Μίκαελ Σκίμπε δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ: «Είμαστε χαρούμενοι που θα αντιμετωπίσουμε την Αυστραλία, μια διαχρονικά καλή ομάδα αν αναλογιστεί κάποιος ότι καταφέρνει συνέχεια να συμμετάσχει στα Παγκόσμια Κύπελλα. Σκοπεύω να έχω μαζί μου την καλύτερη ομάδα, διότι οι αγώνες μας στην Αυστραλία θα είναι οι τελευταίοι που θα δώσουμε πριν από τον επόμενο Σεπτέμβριο, οπότε θα παίξουμε ένα φιλικό στην Ρωσία και στη συνέχεια θα μπούμε στη διαδικασία της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2018. Οφείλουμε, λοιπόν, να δουλέψουμε σκληρά για να βελτιωνόμαστε συνέχεια και εκτιμώ ότι αυτοί οι αγώνες θα μας προσφέρουν τη δυνατότητα να τεστάρουμε τις δυνατότητές μας σε συνθήκες υψηλού ανταγωνισμού».

Ο ελληνικής καταγωγής ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Αυστραλίας Άγγελος Ποστέκογλου, ανέφερε από την πλευρά του: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα φιλοξενήσουμε την Εθνική Ελλάδας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το παιχνίδι θα είναι ξεχωριστό για τους Αυστραλούς και Έλληνες φιλάθλους».