Bloomberg: Οργή στο ΝΑΤΟ για τις αντιδράσεις Ζελένσκι

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Bloomberg για τις οργισμένες αντιδράσεις που προκάλεσε ο Ζελένσκι και όσα είπε στους ηγέτες των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ.

Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ παροτρύνουν τον Ζελένσκι να «χαλαρώσει» μετά την κριτική του στη συμμαχία κατά τη διάρκεια κοινού δείπνου.

Αυτό τονίζει το Bloomberg σε δημοσίευμά του για όσα διαδραματίστηκαν το διήμερο στο Βίλνιους, με πρωταγωνιστή τον ηγέτη της Ουκρανίας.

Οι δηλώσεις του Ζελένσκι κατά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ και η άρνησή του να δεχτεί την Ουκρανία ως μέρος ενός στρατιωτικού μπλοκ εξόργισε τους εταίρους που έστειλαν δισεκατομμύρια δολάρια όπλων και βοήθειας στην άμυνα της Ουκρανίας, αναφέρει το άρθρο.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου στο Βίλνιους, καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επέστρεψε στο ξενοδοχείο του, άλλοι ηγέτες έστειλαν ένα σαφές μήνυμα στον Ζελένσκι: «Πρέπει να χαλαρώσεις και να δεις το πλήρες πακέτο στήριξης», είπαν στοβ Ζελένσκι.

Στο τέλος της Συνόδου, δόθηκε στον Ζελένσκι μια νέα δέσμευση για πιθανή ένταξη και νέες εγγυήσεις ασφάλειας από τις χώρες της G7, αν και νωρίτερα ο Στόλτενμπεργκ ξεκάθαρα είχε τονίσει πως απαιτούνται τεράστιες αλλαγές στην Ουκρανία και στο επίπεδο λειτουργίας των ενόπλων δυνάμεών της, όσο και σε θέματα δημοκρατικής φύσεως…

Exit mobile version