Χάθηκαν τα ίχνη των φαλαινών στο Χοκάιντο της Ιαπωνίας

Είχαν παγιδευτεί στον πάγο...

Οι εικόνες με τις φάλαινες δολοφόνους να έχουν παγιδευτεί στα παγωμένα νερά, στο Χοκάιντο της Ιαπωνίας, κάνουν το γύρο του κόσμου… Ωστόσο, πλέον, είναι άγνωστο αν κατάφεραν να επιβιώσουν.

Οι αρχές της πόλης στις 7 Φεβρουαρίου έχασαν τα μάτια τους περίπου 10 φάλαινες δολοφόνους που εντοπίστηκαν την προηγούμενη μέρα να αγωνίζονται να αναπνεύσουν καθώς ο πάγος έκλεισε γύρω τους ακριβώς έξω από την ακτή εδώ.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι του Rausu είπαν ότι δεν μπορούσαν πλέον να εντοπίσουν τις όρκες όταν έψαχναν την περιοχή με κιάλια από την ακτή για δύο ώρες το πρωί.

Ένας αξιωματούχος είπε ότι ελπίζει ότι οι φάλαινες δολοφόνοι κατάφεραν να ξεφύγουν.

Πλάνα από drone που τραβήχτηκε στις 6 Φεβρουαρίου δείχνει τις όρκες να στριμώχνονται μαζί, να βγάζουν τα κεφάλια τους πάνω από το νερό για να αναπνεύσουν μέσα από ένα μικρό κενό στον πάγο.

Σύμφωνα με τη Shiretoko Nature Cruise, έναν τουριστικό πράκτορα παρατήρησης φαλαινών και πουλιών, οι εγκλωβισμένες φάλαινες δολοφόνοι είναι πιθανότατα μέρος ενός λοβού περίπου 20 που μεταναστεύονταν μέσω του στενού Nemuro για αρκετές ημέρες.

Η διάσωση των παγιδευμένων ζώων είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω της δυσπρόσιτης τοποθεσίας, η οποία καλύπτεται από τον πυκνό πάγο.

«Η περιοχή είναι καλυμμένη με παχύρρευστο πάγο και δεν φαίνεται να έχουν πού να διαφύγουν», είπε ένας υπάλληλος της περιοδείας. «Αλλά είναι άγρια ζώα, οπότε ελπίζω ότι κατάφεραν να βρουν μια διέξοδο με κάποιο τρόπο».

Αν και υπήρχαν ακόμη κενά στον πάγο που παρασύρεται νωρίς εκείνο το πρωί, ο πάγος μεγάλωσε γρήγορα για να καλύψει ολόκληρη την επιφάνεια της θάλασσας.

Αφού έλαβε μια αναφορά για παγιδευμένες όρκες, ο υπάλληλος της περιοδείας οδήγησε στην ακτή και εντόπισε τα θηλαστικά περίπου 1 χιλιόμετρο μακριά από την ακτή.

Επιβεβαίωσε με κιάλια ότι τα ασπρόμαυρα κεφάλια των φαλαινών δολοφόνων «έβγαιναν» από μικρά κενά στον πάγο καθώς εξέπνεαν εκροές αέρα και νερού.

Οι όρκες παρέμειναν κολλημένες σε εκείνο το σημείο ενώ εκείνη τις παρατηρούσε από τις 8:30 π.μ. έως τις 10 π.μ.

Exit mobile version