Disney cartoon: 9 θεωρίες που δεν είχαμε σκεφτεί μέχρι σήμερα και «γκρέμισαν» τα παιδικά μας χρόνια

Disney cartoon: 9 θεωρίες που δεν είχαμε σκεφτεί μέχρι σήμερα και «γκρέμισαν» τα παιδικά μας χρόνια

Υπάρχουν κάποιες θεωρίες για τα αγαπημένα μας Disney cartoon που θα σε βάλουν σε σκέψεις! 

Ας το παραδεχτούμε όλοι, μικροί και μεγάλοι! Δεν θα βαρεθούμε ποτέ να βλέπουμε τα κινούμενα σχέδια της Disney, όσα χρόνια και αν περάσουν και το καλύτερο; Δεν θεωρούνται ξεπερασμένα (και ξεχασμένα) αφού έως και σήμερα συνεχίζουν να μεγαλώνουν γενιές και γενιές.

Γι΄αυτό λοιπόν σήμερα θα κάνουμε μια ανάδρομή στα παλιά κινούμενα σχέδια της Disney που βλέπαμε (και βλέπουμε) non stop και θα μιλήσουμε για…θεωρίες. Όχι πως θέλουμε να βεβηλώσουμε τις παιδικές σου αναμνήσεις, αλλά ήρθε η ώρα να μάθεις κάποια πράγματα για τις αγαπημένες σου Disney ταινίες που μέχρι τώρα ίσως να μην είχες παρατηρήσει.

Επέστρεψε παιδική σειρά 25 χρόνια μετά από την πρώτη προβολή της (video)

Οι θεωρίες που δεν είχες σκεφτεί για τα cartoon της Disney

Είναι διασκεδαστικό να βρίσκεις νέες ιδέες για το πώς συνδέονται όλες αυτές οι κλασικές και σύγχρονες ταινίες κινουμένων σχεδίων της Disney μεταξύ τους. Τι κι αν η φαντασία των παιδιών οργιάζει, οι θεωρίες που σου έχουμε παρακάτω σίγουρα δε σου είχαν περάσει από το μυαλό. Ναι, υπάρχουν κάποια facts που θα σε κουφάνουν και αναμφισβήτητα θα σε βάλουν σε σκέψεις!

https://www.instagram.com/p/CgSvGyDve3U

Η μάγισσα ήταν ερωτευμένη με το τέρας

Όλοι γνωρίζουμε τη βασική προϋπόθεση του Beauty and the Beast της Disney. Ένας εγωιστής και σκληρός πρίγκιπας μεταμορφώνεται σε ένα αποτρόπαιο τέρας αφού αρνείται να βοηθήσει μια μάγισσα μεταμφιεσμένη σε γριά γυναίκα. Ωστόσο, αυτό πάντα μας φαινόταν σαν μια υπερβολική αντίδραση. Δεν θα υπήρχε πιο απλός τρόπος να του δώσει ένα μάθημα; Ταίριαζε πραγματικά η τιμωρία στο έγκλημα... Ή μήπως υπήρχε άλλος λόγος για το μίσος της μάγισσας στο Τέρας;

Ίσως η μάγισσα ήταν ερωτευμένη με το Τέρας; Πολλοί fans θεώρησαν ότι αυτό ήταν πιο λογικό από το σκεπτικό του: «Θα δώσω ένα μάθημα σε αυτό το κακομαθημένο παιδί» πίσω από τις ενέργειες της μάγισσας. Το επίσημο μυθιστόρημα της Disney, «The Beast Within», επιβεβαίωσε αυτή τη θεωρία!

Η Nala εξορίστηκε από τον Scar

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πώς ακριβώς καταφέρνει η Nala να βρει τον Simba στο The Lion King; Έχει γίνει πολύ σαφές ότι ο Simba κρύβεται σε μια ζούγκλα πολύ μακριά από το Pride Lands. Μπορεί η Nala να έψαχνε για φαγητό, αλλά ακόμα και τότε, είναι πολύς ο δρόμος για να ξεφύγει! Θα επέτρεπε πραγματικά ο Scar στις αιχμάλωτες λέαινες του να κυνηγήσουν τόσο μακριά;

Οι θαυμαστές του Lion King βρήκαν μια θεωρία: μήπως ο Scar έδιωξε τη Nala; Ως στενή φίλη του Simpa, ήταν απίθανο να είχε πάρει πολύ καλά το «τέλος» του και τη διακυβέρνηση του Scar. Είναι πιθανό να την απέστειλαν αφού προκάλεσε προβλήματα πάρα πολλές φορές!

Το βιβλίο που περιγράφει η Belle στην αρχή του Beauty and the Beast είναι μια άλλη διάσημη ταινία της Disney

Κατά τη διάρκεια του τραγουδιού «Belle», γνωστή και ως η μελωδία που τραγουδούν όλοι οι κάτοικοι της πόλης για το πόσο περίεργη είναι η Belle, η ίδια περιγράφει το αγαπημένο της βιβλίο: «Μακριά μέρη, τολμηρές ξιφομαχίες, μαγικά ξόρκια, ένας μεταμφιεσμένος πρίγκιπας»! Σε έναν θαυμαστή, αυτό ακουγόταν σαν την ιστορία του Αλαντίν, αλλά ένας άλλος ισχυρίστηκε ότι ήταν η Ωραία Κοιμωμένη.

Επιπλέον, παίρνουμε μια γεύση από το βιβλίο όταν η Μπελ το διαβάζει ενώ κάθεται ανάμεσα στα πρόβατα και μοιάζει περισσότερο με το βιβλίο της Ωραίας Κοιμωμένης παρά με αυτό του Αλαντίν.

Η Bella είναι πρόγονος της... Jane;

Αυτή η θεωρία μπορεί να μην επιβεβαιώνεται απόλυτα, αλλά τα οπτικά στοιχεία τόσο εντός όσο και εκτός της ταινίας είναι όλα εκεί. Υπάρχουν πολλά κοινά μεταξύ της Jane Porter και της Belle, κυρίως ένα σετ τσαγιού που μοιάζει οικείο και χωρίς αμφιβολία μεταβιβάστηκε ως... οικογενειακό κειμήλιο. Αλλά αν αυτό δεν σου αρκεί, σκέψου ότι μοιράζονται το ίδιο... σχέδιο, και τον ίδιο animator που τους έφερε στη ζωή.

Η Έλσα και η Άννα είναι ξαδέρφια της Ραπουνζέλ

Είναι μια θεωρία με την οποία δύσκολα μπορείς να διαφωνήσεις. Η Ραπουνζέλ και ο Γιουτζίν φαίνονται ξεκάθαρα να φτάνουν στη στέψη της Έλσας και, δεδομένου ότι δεν ζουν στο Αρέντελ (Το Tangled διαδραματίζεται στη Γερμανία), πρέπει να είναι στη λίστα προσκλήσεων VIP. Υπάρχουν επίσης μερικές οικογενειακές ομοιότητες.

https://www.instagram.com/p/CZehW6sPHlm

Τόσο η Ραπουνζέλ όσο και η Έλσα έχουν ξανθά μαλλιά και δύο δυνάμεις που φαίνονται όμορφες αλλά είναι κάπως περίεργες (λαμπερά μαγικά μαλλιά; Χέρια που βγάζουν πάγο;). Αυτό θα εξηγούσε γιατί ο Βασιλιάς φοβόταν για τις δυνάμεις της Έλσας, αν σκεφτούμε ότι την ανιψιά του την είχαν απαγάγει για τα μαγικά της μαλλιά.

Ο βασιλιάς και η βασίλισσα της Arendelle πέθαναν στο δρόμο για τον γάμο της Rapunzel

Κατά τη διάρκεια ενός Reddit AMA, η διευθύντρια του «Frozen» Jennifer Lee είχε αναφέρει ότι ο βασιλιάς και η βασίλισσα πήγαιναν σε γάμο. Ήταν ο γάμος της Ραπουνζέλ με τον Ευγένιο; Η σκέψη είναι σωστή, αφού η Ραπουνζέλ εξακολουθεί να φαίνεται σχεδόν ίδια στη στέψη της Έλσας. Και το ταξίδι υποτίθεται ότι θα διαρκούσε δύο εβδομάδες, που θα ήταν ένας εύλογος χρόνος για να ταξιδέψεις περίπου 1.600 μίλια μετ' επιστροφής από τη θάλασσα και τη στεριά.

Η Άριελ μπορεί να βρήκε το βυθισμένο πλοίο του Βασιλιά και της Βασίλισσας της Αρεντέλ

Αν περιπλανιόντουσαν στα μισά του δρόμου, θα ήταν ακριβώς γύρω από την Ατλαντίδα. Και το σκάφος τους μοιάζει απίστευτα με αυτό που εξερευνούσε η Άριελ στη Μικρή Γοργόνα.

Το πλοίο που σκότωσε τη μητέρα της Άριελ ήταν του Κάπτεν Χουκ

Στην 3η ταινία της Άριελ ονομαζόμενη Μικρή Γοργόνα 3: Τα πρώτα χρόνια της Άριελ, στην αρχή της ταινίας βλέπουμε για πρώτη φορά την μητέρα της Άριελ. Σε αυτή μάθαμε τον λόγο που σκοτώθηκε η μητέρα της ο οποίος βασίστηκε στην προσπάθεια της να σώσει το δώρο του συζύγου της Βασιλιά Τρίτωνα όταν πλησίαζε ένα καράβι, το οποίο φαίνεται να τη σκοτώνει στο τέλος αφού δεν πρόλαβε να σωθεί. Αυτό το καράβι οι fans υποστηρίζουν ότι είναι εκείνο του Κάπτεν Χουκ.

Η Ariel και ο Ηρακλής είναι... ξαδέρφια!

Λοιπόν, τι κοινό έχουν μια κοκκινομάλλα γοργόνα με τον Ηρακλή; Απλή, «Ολυμπιακή» κληρονομιά.

Στην ελληνική μυθολογία, ο Τρίτων είναι ο γιος του Ποσειδώνα, όπου ο Ποσειδώνας είναι ο αδελφός του Δία. Σε μπερδέψαμε; Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, επιβεβαιώνεται ότι ο Ηρακλής και η Ariel είναι ξαδέρφια. Αυτό κάνει άραγε την Ariel θεά;