Το μυστηριώδες «Γυάλινο Σπίτι» στην Καλαμάτα και οι ανατριχιαστικές θεωρίες

Το μυστηριώδες «Γυάλινο Σπίτι» στην Καλαμάτα και οι ανατριχιαστικές θεωρίες

Σε τι αποσκοπούσε η «περίεργη» αρχιτεκτονική του; Ο αστικός μύθος που κρατάει ακόμα και σήμερα!

Ένας αστικός μύθος επικρατεί από τη δεκαετία του ’90 γύρω από το πράγματι μυστηριώδες γυάλινο σπίτι που βρίσκεται στο Ακρογιάλι.

Πολλές ιστορίες έχουν ακουστεί για το συγκεκριμένο κτήριο, το οποίο ήταν σημείο αναφοράς λόγω και της περίεργης κατασκευής του αλλά και για ύποpτες συγκεντρώσεις. Για να δούμε τι ακριβώς είναι αυτό το περίφημο “Γυάλινο σπίτι”!

Το συγκεκριμένο κτήριο, γνωστό ως «Ενσόφιον», ήταν μια σχολή εκπαίδευσης, που δημιουργήθηκε από τον Έλληνα του Καναδά, Χαράλαμπο Βακαλόπουλο, ο οποίος εγκαταστάθηκε σε προχωρημένη ηλικία στην Καλαμάτα, τόπο καταγωγής της γυναίκας του.

Αποτελούταν από τρεις αίθουσες Διδασκαλίας, μια Εσωτερική, Φιλοσοφική και Μεταφυσική ενώ διέθετε και μια αγγλοελληνική βιβλιοθήκη καθώς και ένα κτήριο ξενώνων διανομής και φιλοξενίας για 25 άτομα.

Πολλά έχουν ακουστεί για το γυάλινο σπίτι, κάποιοι κάνουν λόγo ότι πρόκειται για ένα στοιχειωμένο κτήριο, άλλοι ότι είχαν δει ύποπτες συγκεντρώσεις όταν βρισκόταν σε λειτουργία. Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι που μόνο από περιέργεια το επισκέφθηκαν γιατί νόμιζαν ότι επρόκειτο για μια νέα καφετέρια.

Όπως και να έχει, τα τελευταία χρόνια το γυάλινο κτήριο έχει εγκαταλειφθεί στη φθορά του χρόνου και τη μανία των ανθρώπων.

Πηγή: www.gargalianoionline.gr