Οδηγείτε ακριβό αμάξι; Δείτε τα σοκαριστικά στοιχεία νέας έρευνας (photos)

Οδηγείτε ακριβό αμάξι; Δείτε τα σοκαριστικά στοιχεία νέας έρευνας (photos)

Δεν είναι θετικά τα αποτελέσματα νέας μελέτης για οδηγούς ακριβών αυτοκινήτων.

Μία μεγάλη μελέτη πραγματοποίησαν ερευνητές σε πανεπιστήμιο, θέλοντας να διαπιστώσουν την συμπεριφορά που έχουν όσοι βρίσκονται στο τιμόνι, την στιγμή που καλούνται να επιτρέψουν σε πεζούς να διασχίσουν τον δρόμο.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από τους ερευνητές του πανεπιστημίου της Νεβάδα στο Λας Βέγκας, όσοι οδηγούν ακριβά αυτοκίνητα είναι λιγότερο πιθανό να σταματήσουν την πορεία τους και να παραχωρήσουν προτεραιότητα στους πεζούς. Μάλιστα, για κάθε επιπλέον χίλια δολάρια της αξίας του οχήματος, η πιθανότητα επιβράδυνσης μειώνεται κατά 3%.

Όπως τονίζουν οι ειδικοί, όσοι οδηγούν ακριβό αμάξι νιώθουν μία αίσθηση υπεροχής απέναντι στους υπόλοιπους στον δρόμο και είναι λιγότερο ικανοί να σκεφτούν τους πεζούς. Μάλιστα, η συγκεκριμένη έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει όσα είχαν διαπιστώσει ειδικοί από το πανεπιστήμιο του Ελσίνκι, πριν από μερικές εβδομάδες, όπου σε έρευνα 1.892 οδηγών, αυτοί που είχαν πιο δυσάρεστα χαρακτηριστικά γνωρίσματα είχαν ακριβά αυτοκίνητα.

«Παρατήρησα ότι εκείνοι που ήταν πιο πιθανό να περάσουν με κόκκινο, να μη δώσουν προτεραιότητα στους πεζούς και, γενικώς, να οδηγούν απερίσκεπτα και πολύ γρήγορα, ήταν συχνά όσοι οδηγούσαν γρήγορα γερμανικά αυτοκίνητα», δήλωσε ο Γιαν Έρικ Λένκβιστ.

Δείτε...

Ακολουθήστε το Dokari στο κανάλι μας στο YouTube