Γι’ αυτόν τον λόγο φτιάχτηκε η Nutella (photos)

Γι’ αυτόν τον λόγο φτιάχτηκε η Nutella (photos)

Εσείς ξέρετε τον λόγο;

Αποτελεί μία από τις πιο διάσημες λιχουδιές σ' όλον τον κόσμο. Η Nutella δημιουργήθηκε την δεκαετία του '40 και η αλήθεια είναι πως σημαντικό ρόλο έπαιξε ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, όσο κι αν αυτό φαίνεται παράξενο.

Συγκεκριμένα, η Nutella δημιουργήθηκε από τον Πιέτρο Φερέρο, ο οποίος από ένα ζαχαροπλαστείο κατάφερε να φτιάξει μία από τις διασημότερες εταιρείες. Την δεκαετία του '40, οι πρώτες ύλες ήταν μεγάλη πολυτέλεια για όλους.

Όπως είναι φυσικό, οι εισαγωγές είχαν μειωθεί αισθητά και το κακάο ήταν μεταξύ των προϊόντων που ήταν σπάνια. Έτσι, ο Ιταλός ζαχαροπλάστης αναγκάστηκε να βρει έναν διαφορετικό τρόπο για να αναπληρώσει το κενό. Στην περιοχή του ήταν σε αύξηση η καλλιέργεια του φουντουκιού και αποφάσισε να το εκμεταλλευτεί, φτιάνοντας πάστα από φουντούκι, την οποία ονόμασε «πάστα τζιαντούγια» που ήταν μέσα σε ψωμάκια.

Η αναγνώριση που έτυχε η πάστα από τον κόσμο ήταν μεγάλη, με μία... ιδιαιτερότητα. Όλοι άφηναν το ψωμάκι και έτρωγαν την πάστα φουντουκιού. Για τον λόγο αυτό, ο Πιέτρο Φερέρο αποφάσισε να την βάλει σε βαζάκι και να την πουλήσει ξεχωριστά. Η ονομασία «Nutella» προέκυψε το 1964 όταν ξεκίνησαν οι εξαγωγές και θέλησε να περιγράψει το προϊόν, χρησιμοποιώντας την λέξη «nut» που στα αγγλικά σημαίνει ξηρός καρπός ή φουντούκι.

Δείτε...