Τυλίγετε με μεμβράνη το τυρί και το βάζετε στο ψυγείο; Σταματήστε αμέσως (photos)

Τυλίγετε με μεμβράνη το τυρί και το βάζετε στο ψυγείο; Σταματήστε αμέσως (photos)
Pixabay

Είναι επικίνδυνο για την υγεία σας.

Το τυρί είναι ένα… συστατικό που βρίσκεται σε κάθε ελληνικό τραπέζι, μια και έχουμε μάθει να το χρησιμοποιούμε. Μάλιστα, σε μερικές περιοχές της χώρας μας η κατανάλωση του τυριού είναι μεγάλη, είτε μιλάμε για κίτρινο τυρί ή κεφαλοτύρι, είτε μιλάμε για τη φέτα, η οποία έχει συνδεθεί με την Ελλάδα.

Πολλές φορές, όταν βάζουμε την ποσότητα του τυριού που θέλουμε, ξεκινάμε τις… διαδικασίες προκειμένου να φυλάξουμε το υπόλοιπο στο ψυγείο, προκειμένου να συντηρηθεί για ακόμα μεγαλύτερο διάστημα, αλλά και για να το προστατεύσουμε από την ανάπτυξη μούχλας.

Μία κακή συνήθεια που έχουν πολλοί είναι να παίρνουν ένα κομμάτι μεμβράνης και να τυλίγουν το τυρί, πριν το βάλουν στο ψυγείο. Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε από έρευνες, αυτή η κίνηση μπορεί να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα και είναι επικίνδυνο για περεταίρω κατανάλωση.

Οπότε αν έχετε αυτή την… κακή συνήθεια θα πρέπει να σταματήσετε άμεσα και να μην τυλίξετε ξανά το τυρί σας με την μεμβράνη. Παρακάτω στην gallery θα δείτε τον λόγο που δεν πρέπει να το κάνετε, αλλά και έναν διαφορετικό τρόπο για να αποθηκεύετε το τυρί σας στο ψυγείο.

Δείτε…