Απίθανες χρήσεις του αλουμινόχαρτου που δεν τις έχετε φανταστεί...

Απίθανες χρήσεις του αλουμινόχαρτου που δεν τις έχετε φανταστεί...

Ποιος είπε ότι το αλουμινόχαρτο χρησιμεύει μόνο για να τυλίγουμε τρόφιμα; Δείτε άλλες χρήσεις που σίγουρα δεν τις είχατε φαταστεί...

Μπορεί το αλουμινόχαρτο να είναι ένα συνηθισμένο αντικείμενο που βρίσκεται στο ντουλάπι της κουζίνας σας, οι χρήσεις του, όμως, δεν είναι πάντα τόσο απλές όσο φαντάζεστε.

Εκμεταλλευτείτε το και χρησιμοποιήστε το με τους παρακάτω τρόπους και θα δείτε πόσο απαραίτητο θα φανεί στην καθημερινότητά σας.

Καθαρίστε τις σχάρες

Αν ψάχνετε έναν γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο για να εξαφανίσετε τα καμένα λίπη και να κάνετε τις σχάρες σας να λάμπουν και πάλι σαν καινούριες, μην χάνετε χρόνο αναζητώντας ένα ισχυρό καθαριστικό στο σούπερ μάρκετ. Πάρτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και σχηματίστε μια μπάλα με αυτό. Τρίψτε τα σημεία που χρειάζονται καθάρισμα και δείτε αμέσως να αφαιρείται κάθε βρομιά. Μπορείτε είτε να κρατάτε με τα δάχτυλα σας την μπάλα από αλουμινόχαρτο, είτε με μια τσιμπίδα.

Φρέσκες μπανάνες

Διατηρήστε τις μπανάνες σας φρέσκες με αλουμινόχαρτο. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τυλίξετε τα κοτσάνια τους με ένα μικρό κομμάτι αλουμινόχαρτο.Διάρκεια σαπουνιού Κάντε το σαπούνι σας να διαρκέσει περισσότερο καιρό βάζοντας ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο στο κάτω μέρος του. Το αλουμινόχαρτο θα αποτρέπει από το να δημιουργείται στο σημείο εκείνο λακκούβα νερού, η οποία θα επιταχύνει την κατανάλωσή του.

Μπαταρίες

Αν έχετε ξεμείνει από μπαταρίες και το μόνο μέγεθος μπαταριών που έχετε είναι αρκετά μικρό και δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε, τότε προσαρμόστε τις μικρότερες μπαταρίες που έχετε και εκμεταλλευτείτε τις φτιάχνοντας 2 μικρά μπαλάκια από αλουμινόχαρτο, τα οποία θα βάλετε στο κενό που μένει. Κλείστε το καπάκι, πατήστε το κουμπί που θέλετε και δείτε τη συσκευή σας να λειτουργεί κανονικά.

Κλείστε συσκευασίες

Αν έχετε πλαστικές συσκευασίες που θέλετε να κλείσετε αεροστεγώς, τότε πάρτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, τοποθετήστε το στο άνοιγμα της συσκευασίας και σιδερώστε το. Δεν χρειάζεται να αγχώνεστε πλέον μήπως κάποιο τρόφιμο σας χαλάσει λόγω της ανοιχτής του συσκευασίας.

Άλατα στο σίδερο

Αντιμετωπίστε τα άλατα στο σίδερο σιδερώνοντας. Κόψτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και σιδερώστε το. Η θερμότητα θα εγκλωβίσει τα άλατα στο αλουμινόχαρτο και το σίδερό σας θα είναι πεντακάθαρο. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε ένα φύλλο αλουμινόχαρτο κάτω από το ύφασμα της σιδερώστρας για να κάνετε πιο εύκολα τις τσακίσεις στα παντελόνια και αφού το αλουμινόχαρτο αντανακλά τη θερμότητα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.