Μα, τι είναι επιτέλους αυτό το «S» που ΟΛΟΙ ζωγραφίζαμε στο Σχολείο; Δεν πάει το μυαλό σας...

Μα, τι είναι επιτέλους αυτό το «S» που ΟΛΟΙ ζωγραφίζαμε στο Σχολείο; Δεν πάει το μυαλό σας...

Το έχετε ζωγραφίσει σίγουρα στα παιδικά σας χρόνια στα σχολικά σας τετράδια. Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, χωρίς πραγματικά να ξέρετε τι συμβολίζει...

Ήμουν περίπου οκτώ όταν κάποιος μου έδειξε πώς να το κάνω. Ξεκίνησα με δύο σειρές των τριών παράλληλων γραμμών που ενώθηκαν διαγώνια αριστερά προς τα δεξιά, στη συνέχεια, από την κορυφή και προς το κάτω μέρος έφτιαχνα μυτερές γραμμές. Ήταν ένας άγριο και όμορφο S και το σχέδιο ήταν εθιστικό.

Σύντομα όλα τα βιβλία μου καλύφθηκαν με αυτό, αλλά ποτέ δεν ρώτησα τι σήμαινε ή από πού προήλθε, ήξερα μόνο ότι μου άρεσε. Αλλά τελικά δεν ήμουν ο μόνος!

Έψαξα στο Google πρόσφατα το S και ανακάλυψα ότι αν και όλοι το ξέρουν και το αγαπούν, κανείς δεν ξέρει την προέλευσή του.

Φαίνεται ότι η S έχει εμφανιστεί σε όλη τη Βόρεια Αμερική, τη Νότια Αμερική, την Ευρώπη, τη Ρωσία, την Ασία και την Αυστραλία.

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι εμφανίστηκε στα '90 , άλλοι αναφέρουν ότι βλέπουν ήδη από τη δεκαετία του 1960. Υπήρχαν θεωρίες ότι ήταν το σύμβολο κάποιας μπάντας της δεκαετίας του '80 για τα μαλλιά. Άλλοι άνθρωποι πίστευαν ότι ήταν το αρχικό έμβλημα για την μάρκα ειδών ένδυσης Stussy. Άλλοι θεωρούν ότι ήταν μια ενσάρκωση του λογότυπου Σούπερμαν. Κανείς δεν ήταν σίγουρος όμως
Αποφάσισα να ρωτήσω στο γραφείο όπου δούλευα λοιπόν.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ.