Προσοχή: Μην ποστάρετε ποτέ στο Facebook αυτά τα προσωπικά σας δεδομένα

Προσοχή: Μην ποστάρετε ποτέ στο Facebook αυτά τα προσωπικά σας δεδομένα

Το Facebook έχει εξελιχθεί στην κορυφαία πλατφόρμα ψηφιακής επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων στην εποχή μας, όμως καλό είναι να μην... ανοιγόμαστε και να μην αποκαλύπτουμε προσωπικά μας δεδομένα, ώστε να έχουμε απόλυτα ήσυχο το κεφάλι μας, από επιτήδειους που μας... περιμένουν να κάνουμε το μεγάλο λάθος.

Ποια είναι τα κυριότερα λάθη που κάνουμε εν αγνοία μας στα Social Media;

Δεν δημοσιεύουμε...

-Στοιχεία που σχετίζονται με κωδικούς ασφαλείας: αν χρησιμοποιείτε το όνομα του σκύλου σας ως κωδικό για κάποιο λογαριασμό σας, καλό είναι να μην ανεβάζετε φωτογραφία με το ονοματάκι του στο Facebook. Ένας καλός χάκερ σίγουρα θα το αξιοποιήσει.

-Πληροφορίες για το πού βρίσκεστε: η ΕΛΑΣ υποχρεώθηκε να εκδώσει οδηγία προς όσους πήγαιναν διακοπές να μην αναφέρουν στο Facebook ότι λείπουν, καθώς κάνουν το σπίτι τους στόχο για πιθανή ληστεία. Αυτό αρκεί.

-Πληροφορίες για το τι σχεδιάζετε να κάνετε: ομοίως με το παραπάνω, καλό είναι να μη δίνετε στόχο.

-Αναρτήσεις σχετικές με ζητήματα υγείας: οτιδήποτε σχετίζεται με την υγεία σας και την υγεία των οικείων σας εμπίπτει στην κατηγορία «ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα». Μην τα δημοσιοποιείτε.

-Φωτογραφίες που μπορεί να σας... εκθέσουν: άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους επειδή ο εργοδότης τους βρήκε στο Facebook τους φωτογραφίες εν ώρα... κραιπάλης. Διασκεδάστε και αναρτήστε υπεύθυνα!

-Φωτογραφίες παιδιών: δεν νομίζουμε ότι χρειάζεται να επεκταθούμε στο ζήτημα...

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.