Όταν πέθανε η σύζυγος και η αδερφή του, αυτός ο 90χρονος έφτιαξε μια λίστα για να νικήσει τη μοναξιά

Όταν πέθανε η σύζυγος και η αδερφή του, αυτός ο 90χρονος έφτιαξε μια λίστα για να νικήσει τη μοναξιά

Δεν άφησε να τον φάει η μοναξιά και βρήκε τρόπους να κάνει τη ζωή του ευχάριστη ένας 90χρονος, μετά το θάνατο της συζύγου, αλλά και της αδερφής του.

Ο 90χρονος Βρετανός συνταξιούχος, ο οποίος ζει στο Manchester, παραδέχτηκε στο BBC πως ένιωθε «απομονωμένος και μόνος», μετά το θάνατο των δύο γυναικών της ζωής του. «Όσο μεγαλώνεις, τόσο λιγότερο θέλει ο κόσμος να επικοινωνεί μαζί σου», είπε στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Ωστόσο, ο κ. Τέιλορ αποφάσισε να μην αφήσει τη μοναξιά να τον καταπιεί και βρήκε έναν τρόπο για να μετατρέψει τη θλίψη του σε κάτι αισιόδοξο. Έφτιαξε μια λίστα με 10 τρόπους για να απαλύνει κάποιος τη μοναξιά του.

«Σκέφτηκα "Τι μπορώ να κάνω για να σταματήσω να νιώθω μόνος;"», είπε στο BBC. «Αυτά είναι, απλά, τα πράγματα που έχω κάνει για να παραμένω δραστήριος και ενεργός. Σκέφτηκα πως ίσως να είναι χρήσιμα και σε άλλους ηλικιωμένους που ζουν μόνοι τους».

Και είχε δίκιο, καθώς η λίστα του με τα tips για να καταπολεμήσεις τη μοναξιά έγινε γρήγορα ανάρπαστη, ενώ έφτασε μέχρι και να δημοσιευτεί σε φυλλάδιο του προγράμματος Age-Friendly Manchester του Δημοτικού Συμβουλίου του Manchester.

Αυτά είναι τα 10 tips κατά της μοναξιάς, του Derek Taylor.

Προσπάθησε να κάνεις νέους φίλους

Γίνε μέλος σε μια λέσχη με διάφορα χόμπι

Κάνε μια επίσκεψη στην τοπική κοινότητα και δες τι υπάρχει σε προσφορά

Μάθε πώς να χρησιμοποιείς έναν υπολογιστή στη βιβλιοθήκη της γειτονιάς σου

Ζήτα βοήθεια από τις τοπικές κοινωνικές υπηρεσίες

Εξέτασε το ενδεχόμενο να νοικιάσεις ένα δωμάτιο του σπιτιού σου ή να φιλοξενείς κόσμο επί πληρωμή

Φρόντισε να χρησιμοποιείς περισσότερο το τηλέφωνό σου για να επικοινωνείς με τους ανθρώπους, μηνπεριμένεις από αυτούς να επικοινωνήσουν μαζί σου

Επικοινώνησε με φίλους και συγγενείς που είχες καιρό να μιλήσεις

Ανάπτυξε φιλικές σχέσεις με τους γείτονές σου

Αν μπορείς, κάνε εθελοντικές εργασίες

Ο Τέιλορ συμβουλεύει επίσης τους ανθρώπους που πάσχουν από μοναξιά να εμπλέκονται σε όλα τα είδη δραστηριοτήτων που προσφέρει η κοινότητά τους, ο ίδιος μάλιστα έχει ιδιαίτερη αδυναμία στην κηπουρική.

Από τη μέρα που έγραψε τη λίστα του, ο κ. Taylor δεν έγινε μόνο πολύ πιο ενεργό μέλος της κοινότητάς του αλλά έκανε και νέους φίλους μέσω των διάφορων εκστρατειών που οργανώνει ως επικεφαλής ομάδας στο πρόγραμμα Age-Friendly Manchester.

«Σε κάνει να νιώθεις ξανά ζωντανός», είπε στο BBC.

Πηγή: Huffingtonpost.gr