Κορέα! Έτρωγαν μανιωδώς για μήνες πίτσες και μπέργκερ για να γλιτώσουν... τον στρατό!

Κορέα! Έτρωγαν μανιωδώς για μήνες πίτσες και μπέργκερ για να γλιτώσουν... τον στρατό!

Η ιδέα που είχαν στο τέλος κόστισε πολύ περισσότερο από το να πήγαιναν κανονικά στο στρατό

Έρευνα ξεκίνησε ο στρατός στη Νότια Κορέα εις βάρος δώδεκα σπουδαστών φωνητικής, που θέλησαν να αποφύγουν να υπηρετήσουν την θητεία τους και επινόησαν έναν παράδοξο τρόπο για να το πετύχουν. Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Korea Herald, οι σπουδαστές αποφάσισαν να αυξήσουν το βάρος τους, ώστε να μην περάσουν στις απαραίτητες στρατιωτικές ασκήσεις και έτσι, είτε να μην καταταγούν, είτε να προσφέρουν κοινωνική εργασία.

Οι δώδεκα νέοι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, επιθυμούσαν να προσφέρουν κοινωνική εργασία για να έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται και ως τραγουδιστές. Για να πετύχουν το σχέδιό τους ξεκίνησαν να τρώνε πέντε φορές την ημέρα πίτσες και χάμπουργκερ αλλά και να καταναλώνουν συμπληρώματα διατροφής με πολλές θερμίδες. Όμως, για κακή τους τύχη, έγιναν αντιληπτοί αφού ήθελαν να μοιραστούν την ιδέα τους και να ανταλλάξουν απόψεις σε σχετικά φόρουμ στο διαδίκτυο.

Αφού οι δώδεκα σπουδαστές έγιναν αντιληπτοί ξεκίνησε στρατιωτική έρευνα και παράλληλα, θα οδηγηθούν στη αρμόδια εισαγγελική αρχή. Αν κριθούν ένοχοι θα πρέπει να υπηρετήσουν την θητεία τους, που στη Νότια Κορέα είναι υποχρεωτική για 22 μήνες πριν την ηλικία των 28 ετών. Οι νέοι στη Νότια Κορέα παραπονούνται πως λαμβάνουν 235 ευρώ τον μήνα κατά την διάρκεια της θητείας τους, ποσόν πολύ χαμηλότερο από τον κατώτατο μισθό στη χώρα. Δύο από τους δώδεκα σπουδαστές, που προσπάθησαν να αποφύγουν τον στρατό, υπηρετούν ήδη προσφέροντας κοινωνική εργασία αλλά δεν αποκλείεται να κληθούν να υπηρετήσουν ξανά αυτή την φορά στον στρατό.

Πηγή:

Athensmagazine