Κανείς δεν έχει καταφέρει να αντέξει σε αυτό το δωμάτιο πάνω από μία ώρα! (photos)

Κανείς δεν έχει καταφέρει να αντέξει σε αυτό το δωμάτιο πάνω από μία ώρα! (photos)

Εσύ θα άντεχες;

Αν σταθείτε για αρκετή ώρα, θα αρχίσετε να ακούτε τον παλμό της καρδιάς σας. Ένας απλός ήχος γίνεται εκκωφαντικός και όταν κινείστε, τα κόκαλά σας κάνουν έναν ήχο σαν τρίξιμο. Στο τέλος, χάνετε την ισορροπία σας, επειδή η απόλυτη έλλειψη αντήχησης σαμποτάρει τη συνειδητοποίηση του χώρου.

Σε αυτό το δωμάτιο, στην έδρα της Microsoft στο Redmond της Ουάσιγκτον, ο ήχος από τον έξω κόσμο είναι «κλειδωμένος» έξω και κάθε ήχος που παράγεται εντός αυτού «παγώνει». Ονομάζεται ανηχοϊκός θάλαμος-δηλαδή χωρίς ηχώ, - πράγμα που κάνει τον ήχο του χειροκροτήματος, για παράδειγμα, απόλυτα τρομακτικό. Ο θόρυβος του περιβάλλοντος εντός του χώρου είναι τόσο χαμηλός που προσεγγίζει το κατώτατο όριο, το απόλυτο μηδέν του ήχου - το επόμενο βήμα είναι το κενό ή η απουσία ήχου. Αυτό με άλλα λόγια, είναι το πιο ήσυχο μέρος στον κόσμο.

Το δωμάτιο προσφέρει μια σπάνια εμπειρία

«Μόλις κάποιος εισέρχεται στο δωμάτιο, αισθάνεται αμέσως μια παράξενη και μοναδική αίσθηση που είναι δύσκολο να περιγραφεί», αναφέρει στο CNN o Hundraj Gopal, επιστήμονας και κύριος σχεδιαστής της ανηχοϊκής αίθουσας της Microsoft, που κόστισε πάνω από 1,5 εκατομμύρια δολάρια. «Όταν γυρίσεις το κεφάλι σου, μπορεί να ακούσεις αυτή την κίνηση, μπορεί να ακούσεις τον εαυτό σου να αναπνέει...», λέει.

Ένα... κρεμμύδι από τσιμέντο και χάλυβα

Για να επιτευχθεί η απόλυτη σιωπή, το δωμάτιο έχει σχεδιαστεί σαν τη δομή του κρεμμυδιού- δομή που το απομονώνει από το υπόλοιπο χώρο του κτιρίου και τον έξω κόσμο.

Είναι κατασκευασμένο από έξι στρώματα τσιμέντου και χάλυβα και είναι μερικώς αποσυνδεδεμένο από το περιβάλλον κτίριο, επειδή βρίσκεται πάνω σε μια σειρά από ελατήρια απόσβεσης κραδασμών. Μέσα, οι σφήνες από ανθρακονήματα που είναι τοποθετημένα στο πάτωμα, στην οροφή και στους τοίχους για να «σπάνε» τα ηχητικά κύματα πριν αναπηδήσουν πίσω στο δωμάτιο.

Διάφορα προϊόντα της εταιρείας αναπτύχθηκαν εδώ και οι μηχανικοί της Microsoft κατασκεύασαν αυτό το ειδικό δωμάτιο για να διευκολυνθούν στις δοκιμές τους. Το 2015, ο χώρος κατέκτησε το παγκόσμιο ρεκόρ ησυχίας, όταν ο ήχος μέσα του μετρήθηκε στα -20,6 ντεσιμπέλ.

Ωστόσο, κανείς δεν έχει καταφέρει να αντέξει μέσα στο δωμάτιο πάνω από 45 λεπτά. Τα λίγα άτομα που έχουν εισέλθει σε αυτό έχουν παραπονεθεί για την ίδια τους την φωνή, τον ήχο από το στομάχι τους, μέχρι και το πόσο δυνατά ακούγεται η αναπνοή τους.

«Μερικοί άνθρωποι έρχονται για ένα μόλις λεπτό και βγαίνουν αμέσως», δήλωσε ο Gopal.

ΠΗΓΗ