Είδε αυτό το «εξωγήινο» αυγό στην αυλή - Όταν έμαθε τι είναι... πάγωσε! (pics+video)

Είδε αυτό το «εξωγήινο» αυγό στην αυλή - Όταν έμαθε τι είναι... πάγωσε! (pics+video)

Δείτε το «δάχτυλο του διαβόλου»

Πως θα σου φαινόταν να έβρισκες αυτό το αυγό ξαφνικά στην αυλή σου; Σίγουρα θα παραξενευόσουν, όταν όμως θα έβλεπες την ανάπτυξή του αλλά και το τί είναι, τότε θα τρόμαζες και εσύ!

Μια γυναίκα βρήκε αυτό το αυγό στην πίσω αυλή του σπιτιού της και κατέγραψε την εξέλιξη του. Αυτό το απίστευτο «πράγμα» που βγήκε από μέσα, μοιάζει με πολύχρωμο... χταπόδι, στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για τον τρομακτικό και επικίνδυνο μύκητα στον κόσμο.

Το «δάχτυλο του διαβόλου» (Clathrus archeri) είναι ένα περίεργο είδος μανιταριού που πράγματι ίσως μοιάζει λίγο εξωγήινο. Πρόκειται μάλιστα για έναν μύκητα που συναντάται σε δάση στη Βρετανία.

Τα «δάχτυλα του Διαβόλου» εκκολάπτονται μέσα σε ένα αυγό, που μοιάζει με σάκο και η διαδικασία επώασής τους είναι ταυτόχρονα συναρπαστική, αλλά και ανατριχιαστική. Πολλοί βέβαια εξακολουθούσαν να λένε ότι είναι... εξωπραγματικά κι όχι φυσιολογικά.

Το μανιτάρι παράγει μια κολλώδη, καφέ ουσία η οποία προσελκύει τις μύγες οι οποίες με τη σειρά τους εξαπλώνουν τους «σπόρους» του σε άλλα μέρη. Σύμφωνα με το Kew Royal Botanic Gardens, το μανιτάρι είναι πιο συχνό στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, αλλά έχει βρεθεί κι αλλού όλα αυτά τα χρόνια. Βρέθηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία στο Penzance στην Κορνουάλη και αργότερα σε περιοχές του Sussex. Από τότε έχει ανακαλυφθεί στο Bedfordshire, στο Hampshire, στο Kent, στο Suffolk, στο Surrey και στα Νησιά Τσάνελ.