Εσταξε κερί από τις λαμπάδες στα ρούχα σας; Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να τα καθαρίσετε (video)

Εσταξε κερί από τις λαμπάδες στα ρούχα σας; Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να τα καθαρίσετε (video)

Έπεσε κερί στα ρούχα σας από τις λαμπάδες που ανάψατε το βράδυ της Ανάστασης; Μην σας πιάνει πανικός, υπάρχει τρόπος να τα καθαρίσετε χωρίς να μείνουν σημάδια...

Αρκεί να μην βιαστείτε και κάνετε την λάθος κίνηση...

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αφήσετε τον λεκέ να κρυώσει και σε καμία περίπτωση να μην σπεύσετε ενώ το κερί είναι υγρό να το βγάλετε από το ρούχο σας, γιατί το μόνο που θα καταφέρετε θα είναι να εξαπλωθεί περισσότερο και να κάνετε τα πράγματα χειρότερα. Γ Εναλλακτικά, μπορείτε να βάλετε το ρούχο στο ψυγείο ή την κατάψυξη, για να κρυώσει πιο γρήγορα.

Στη συνέχεια κι αφού βγάλουμε το ρούχο απ την κατάψυξη παίρνουμε ένα μαχαίρι και προσεκτικό επιχειρούμε να ξεκολλήσουμε τον λεκέ από κερί. Μεγάλη προσοχή απαιτείται και απαλές κινήσεις, ειδικά αν το ρούχο είναι από μετάξι ή άλλο ευαίσθητο υλικό.

Το επόμενο βήμα; Σιδερωνουμε τον λεκέ τοποθετώντας μια πετσέτα ή ένα χαρτί κουζίνας απορροφητικό πάνω από αυτόν κι ένα κάτω από το ρούχο. Προσοχή! Μην βάλετε το σίδερο στη λειτουργία του ατμού αλλά σε χαμηλή θερμοκρασία. Το κερί με τη θερμότητα θα λιώσει και θα απορροφηθεί από το χαρτί ή την πετσέτα.

Τελευταίο βήμα, το πλύσιμο στο πλυντήριο ή το χέρι.

Καλή επιτυχία στην προσπάθειά σας...