Είναι καλλιτέχνες οι μέλισσες;

Είναι καλλιτέχνες οι μέλισσες;

Αν αναζητά κανείς αποδεικτικό στοιχείο για το ότι οι μέλισσες είναι καλλιτέχνες δεν έχει παρά να προσέξει αυτή την απίστευτη φωτογραφία που ανήρτησε το «The National Trust» της Βρετανίας.

Αφημένες να δημιουργήσουν ελεύθερα χωρίς τον περιορισμό τετράγωνου πλαισίου στην κυψέλη τους, οι μέλισσες στο Bodiam Castle του Robertsbridge εντυπωσίασαν: δημιούργησαν μέσα στην κυψέλη τους μια κηρήθρα σε σχήμα καρδιάς!

Εν πρώτοις, αυτό παραξενεύει μιας και οι μελισσοκόμοι συνηθίζουν να τοποθετούν τετράγωνα πλαίσια μέσα στις κυψέλες και οι μέλισσες εναποθέτουν μέλι απευθείας πάνω στα πλαίσια αυτά τα οποία εύκολα μπορούν να αφαιρεθούν όταν έρθει η ώρα του τρύγου.

Παρόλα αυτά, η φωτογραφία από το Bodiam Castle είναι εντυπωσιακή, γιατί η καρδιόσχημη κηρήθρα σχηματίστηκε μέσα στο ξύλινο πλαίσιο μιας κυψέλης. Ο μελισσοκόμος «gregthegregest2» ανέφερε στο «Reddit» ότι κηρήθρες σε διάφορα σχήματα είναι κάτι σύνηθες αν υπάρχει μεγάλο κενό μεταξύ των πλαισίων και του ταβανιού των κυψελών. Τα σχήματα είναι υπέροχα, αλλά και πονοκέφαλος για τους μελισσοκόμους οι οποίοι για να τρυγήσουν πρέπει να αφαιρέσουν το επιπλέον τμήμα της κηρήθρας για να ελευθερώσουν τα πλαίσια που είναι από κάτω.

Ακολουθήστε το Dokari στο κανάλι μας στο YouTube