Αυτός είναι ο πιο επικίνδυνος δρόμος στον κόσμο (video)

Αυτός είναι ο πιο επικίνδυνος δρόμος στον κόσμο (video)

Αν καταφέρεις να περάσεις από αυτόν τον δρόμο και να μην ζαλιστείς τότε είσαι ήρωας.

Ανά τον κόσμο υπάρχουν πολλά σημεία που η διάβαση τους είναι... κομματάκι δύσκολη. Ανηφόρες με μια ανάσα το κενό και σημεία που το χάος είναι χιλιοστά μακριά από τη ρόδα του αυτοκινήτου. Κι όμως υπάρχουν πολλοί τολμηροί που θέλοντας και μη ζουν καθημερινά με τον κίνδυνο, καθώς δεν υπάρχει καμία άλλη εναλλακτική λύση για να φθάσουν στον προορισμό τους.

Έτσι οπλίζονται με θάρρος και καταφέρνουν να βγάλουν εις πέρας τη δύσκολη αποστολή. Όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο με διαφορά ο πιο επικίνδυνος δρόμος που υπάρχει στον πλανήτη είναι αυτός που συνδέει τη Λα Παζ και τη Γιούνγκας, ένα μονοπάτι που εκατοντάδες οδηγοί έχουν χάσει τη ζωή τους.

Μετά βίας χωράνε δύο αυτοκίνητα σε αυτό το κακοτράχαλο μονοπάτι των 69 μόλις χιλιομέτρων, που συνδέει την Λα παζ με την Γιούνγκας στην Κορδιλιέρα των Άνδεων. Κι αν είσαι τυχερός και βρίσκεσαι από την εσωτερική πλευρά, νοιώθεις ας πούμε πιο ασφαλής από τον οδηγό του άλλου οχήματος, που στέκεται εκατοστά από γκρεμούς εξακοσίων μέτρων, χωρίς το παραμικρό κιγκλίδωμα ασφαλείας.

Μόνο τυχαία ο North Yungas road δεν ονομάστηκε ο «δρόμος του θανάτου», αφού κάθε χρόνο εκατοντάδες οδηγοί και δεκάδες ποδηλάτες χάνουν την ζωή τους προσπαθώντας να τον διασχίσουν. Η διαδρομή ξεκινάει από 3660 μέτρα υψόμετρο στη Λα Παζ ανεβαίνει στα 4650 μέτρα στο La Cumbre pass και μετά κατεβαίνει στο Κορόϊκο, το οποίο βρίσκεται στα 1200 μέτρα.

Πηγή: pagenews.gr