Τρομερό! Αυτός είναι ο λόγος που υπάρχουν καθρέπτες στους ανελκυστήρες (photos)

Τρομερό! Αυτός είναι ο λόγος που υπάρχουν καθρέπτες στους ανελκυστήρες (photos)

Εσείς γνωρίζετε;

Μεγάλη επανάσταση είχε προκαλέσει στα ακίνητα η... άφιξη των ασανσέρ, καθώς έδωσε την ευκαιρία να χτιστούν μεγάλα κτίρια και μετέπειτα υψηλοί ουρανοξύστες. Ωστόσο, στα πρώτα χρόνια, τα ασανσέρ δεν ήταν έτσι όπως τα έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια.

Στα πρώτα χρόνια, οι ανελκυστήρες ήταν μεταλλικά κουτιά, τα οποία ήταν αργά και πολλές φορές, οι πόρτες δεν έκλειναν σωστά, με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλοί τραυματισμοί, πριν ο θάλαμος φτάσει στον... προορισμό του. Έτσι, οι μηχανικοί αναζητούσαν έναν τρόπο για να κάνουν πιο... υποφερτή την παραμονή των χρηστών κατά την μεταφορά τους.

Κάπως έτσι «γεννήθηκε» η ιδέα του καθρέπτη στα ασανσέρ. Οι χρήστες νιώθουν πιο ασφαλείς όταν βλέπουν το είδωλό τους στον καθρέπτη, ενώ παράλληλα, βοήθησε και κλειστοφοβικούς ανθρώπους να μπουν στους ανελκυστήρες, καθώς υπάρχει η ψευδαίσθηση του ανοικτού χώρου.

Τέλος, παρατηρήθηκε πως όταν στο ασανσέρ υπήρχε καθρέπτης, τα ατυχήματα ήταν λιγότερα, μια και ουδείς καθόταν κοντά στις πόρτες. Έτσι, έγινε αναπόσπαστο κομμάτι των ανελκυστήρων.

Δείτε...

Ακολουθήστε το Dokari στο κανάλι μας στο YouTube