Ανατριχιαστικό: Έτσι θα ακουγόταν ο κορονοϊός αν είχε ήχο (video)

 Ανατριχιαστικό: Έτσι θα ακουγόταν ο κορονοϊός αν είχε ήχο (video)
Pixabay

Απίστευτη δουλειά από τους επιστήμονες του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης

Αυτό που θα ακούσετε είναι ανατριχιαστικό αλλά παράλληλα και εντυπωσιακό.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης μετέτρεψαν τον κορονοϊό σε νότες και έτσι μπορούμε να ακούσουμε πως θα ήταν ο ιός αν είχε ήχο.

Ο καθηγητής Markus Buehler ο οποίος ήταν ο «μαέστρος» της ομάδας, δημιούργησε τη «μουσική» αυτή μέσω τεχνητής νοημοσύνης και μαζί με την ομάδα του πιστεύουν πως αυτό το «τραγούδι» θα βοηθήσει τους ερευνητές να εντοπίσουν λεπτομέρειες που ίσως να μην έχουν δει μέσα από το μικροσκόπιο.

«Η κατανόηση αυτών των δονητικών προτύπων είναι ζωτικής σημασίας για το σχεδιασμό φαρμάκων», δήλωσε ο Buehler και πρόσθεσε: «Ενώ δεν μπορούμε να δούμε μικρά νανοσκοπικά αντικείμενα όπως πρωτεΐνες ή άλλα μόρια που συνθέτουν σχεδόν όλη τη ζωντανή ύλη, συμπεριλαμβανομένων των κυττάρων, των ιστών μας, καθώς και των παθογόνων όπως οι ιοί, ο υπολογιστικός μας αλγόριθμος μας επιτρέπει να κάνουμε την υλική του εκδήλωση ακουστική. Αυτό το κομμάτι είναι μια μουσική αναπαράσταση της αλληλουχίας αμινοξέων και της δομής της πρωτεΐνης ακίδων του παθογόνου του Covid-19».

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις.