Απίστευτο! Σε δημοπρασία μπουκάλι κονιάκ 258 ετών! (photos+video)

Απίστευτο! Σε δημοπρασία μπουκάλι κονιάκ 258 ετών! (photos+video)

Το… πεπαλαιωμένο κονιάκ εκτιμάται ότι θα έχει εκπληκτική γεύση.

Ένα μπουκάλι κονιάκ από το 1762 θα βγει σε λίγες μέρες στο… σφυρί. Το μπουκάλι αυτό κρύβει μια εκπληκτική ιστορία και οι ειδικοί θεωρούν ότι το υψηλό επίπεδο αλκοόλ θα έχει συντηρήσει άψογα το κονιάκ και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του.

Η ιστορία του συγκεκριμένου μπουκαλιού ξεκινά στο 1880, όταν ένας εργάτης σε ποτοποιείο, πληρώθηκε με μπουκάλια κονιάκ για τις υπηρεσίες του. Εκείνη την εποχή, η επιδρομή της φυλλοξήρας εξολόθρευσε τα αμπέλια της Ευρώπης.

Τρία από αυτά τα μπουκάλια είχαν παραχθεί ακόμη πιο παλιά, το 1762, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων PA. Σήμερα, η αξία ενός εξ αυτών μπορεί να φτάσει τα 185.000 ευρώ, σε δημοπρασία. Η οικογένεια του εργάτη ποτοποιού είχε επιλέξει πριν από 140 χρόνια να κρατήσει αυτές τις μποτίλιες ως προίκα για τις επόμενες γενιές.

Ωστόσο, δύο από τα μπουκάλια βγήκαν σε δημοπρασία το 2014. Καθώς ήταν μικρότερα από τη φιάλη που βγαίνει στο «σφυρί» αυτές τις μέρες, πωλήθηκαν για 53.600 ευρώ.

Ο ειδικός στο αλκοολούχα ποτά στον οίκο δημοπρασιών Sotheby's, Τζόνι Φόουλι, δήλωσε για το εν λόγω μπουκάλι κονιάκ, ηλικίας 258 ετών: «Μπορούμε να υποθέσουμε ότι το επίπεδο αλκοόλ είναι αρκετά υψηλό και θα μπορούσε να δράσει ως συντηρητικό για εκατοντάδες χρόνια. Το ποτό στο μπουκάλι θα έχει διατηρήσει το χαρακτήρα του».

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις.