Γιατί τα ταξί ΠΡΕΠΕΙ να έχουν μια μπλε λωρίδα στο πλάι

Γιατί τα ταξί ΠΡΕΠΕΙ να έχουν μια μπλε λωρίδα στο πλάι

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί υπάρχει αυτή η μπλε λωρίδα στο κίτρινο των ταξί της Αθήνας;

Οι μπλε λωρίδες λοιπόν είναι επιβεβλημένες και μάλιστα με νόμο που έχει ψηφιστεί από το 1984.

Τι συμβολίζουν και γιατί τις βλέπουμε στα ταξί; Υπάρχει εξήγηση και μάλιστα είναι λογική.

Ας ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι το κίτρινο χρώμα των ταξί σε Αθήνα, Πειραιά και γύρω καθιερώθηκε με νόμο του 1984, τον οποίο υπέγραψε ο τότε Υφυπουργός Συγκοινωνιών, Κωνσταντίνος Ασλάνης. Εκεί προσδιορίζεται και ο μπλε χρωματισμός της λωρίδας γύρω από αυτό. Στην πραγματικότητα η μπλε λωρίδα αποφασίστηκε να τοποθετηθεί εκεί για να ξεχωρίζουν τα ταξί από συμβατικά κίτρινα αυτοκίνητα τα οποία ενδεχομένως να πραγματοποιούσαν παράνομα δρομολόγια επί πληρωμή. Επιπλέον, ο νόμος αναφέρει ότι αυτή η μπλε σκούρα γραμμή θα πρέπει να είναι εκεί βαμμένη και όχι αυτοκόλλητη μπλε ταινία.

Πιο συγκεκριμένα στο άρθρο 7, παράγραφος 2 αναφέρεται:

Όλα τα αυτοκίνητα Ταξί που έχουν έδρα διοικητική μονάδα που ανήκει στην περιοχή Αθηνών –Πειραιώς- Περιχώρων, έχουν εξωτερικό χρωματισμό οποιασδήποτε απόχρωσης ΚΙΤΡΙΝΟΥ χρώματος (κατά προτίμηση RAL 1012 ή RAL 1021), εκτός από μία λωρίδα πλάτους τεσσάρων (4) έως έξι (6) εκατοστών περιμετρικώς του αυτοκινήτου και μεταξύ του κάτω μέρους των παραθύρων και των χειρολαβών των θυρών, η οποία είναι σταθερού χρωματισμού ΣΚΟΥΡΟΥ ΜΠΛΕ αποκλεισμένης της χρήσης αυτοκόλλητων ταινιών κ.λπ.

Επίσης δεν επιτρέπεται να βάφεται σε μαύρο χρώμα η οροφή των ταξί, κάτι για το οποίο έχει ενημερώσει το ΣΑΤΑ τα μέλη του.

Survivor Ψηφοφορία: Ποιος θα κατακτήσει την πρώτη θέση;

MasterChef 5 - Ψηφοφορία: Ποιος είναι ο καλύτερος και πιο δημοφιλής κριτής;

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest.