Άνοιξε την πόρτα του σπιτιού της και αυτό που αντίκρισε θα το θυμάται για πάντα (video)

Άνοιξε την πόρτα του σπιτιού της και αυτό που αντίκρισε θα το θυμάται για πάντα (video)

Τρεις χιλιάδες θαλάσσια λιοντάρια έχουν καταλάβει μία παραλία στην κεντρική Χιλή για να γλιτώσουν από τις φάλαινες. Στη Σρι Λάνκα, ένας κροκόδειλος τριών μέτρων βρέθηκε στο κατώφλι ενός σπιτιού σκορπώντας τον τρόμο.

Όταν μια κοπέλα άνοιξε την πόρτα του σπιτιού της τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στο χωριό Χαμπαράνα της Σρι Λάνκα, το τελευταίο που περίμενε να δει ήταν ένας κροκόδειλος τριών μέτρων.

Το τεράστιο ερπετό στεκόταν στο κατώφλι και σίγουρα δεν έδειχνε φιλικό.

Οι προσπάθειες των βιολόγων της άγριας ζωής που έφτασαν γρήγορα στο σπίτι ήταν τιτάνιες αφού το αναστατωμένο ερπετό άρχισε να στριφογυρίζει για να γλιτώσει από τα σχοινιά και χρειάστηκε η δύναμη αρκετών αντρών για να καταφέρουν να το ακινητοποιήσουν.

«Νομίζω ότι ήλθε από την κοντινή δεξαμενή άρδευσης. Η δεξαμενή
είναι στεγνή επειδή το νερό έχει χρησιμοποιηθεί για τη γεωργία. Ο κροκόδειλος προσπαθούσε να φτάσει στη μεγαλύτερη δεξαμενή στην άλλη πλευρά του χωριού. Όταν η κόρη μου άνοιξε την πόρτα γύρω στις 4-5 το πρωί, άκουσε ένα θόρυβο. Όταν κοίταξε, είδε τον κροκόδειλο.»


Ο κροκόδειλος μεταφέρθηκε και απελευθερώθηκε στο κοντινό πάρκο Μινερίγια.

Είναι η στιγμή που το τεράστιο θαλάσσιο λιοντάρι ανοίγει την πύλη και κινείται απειλητικά εναντίον ενός ψαρά που δίνει συνέντευξη σε δημοσιογράφο.

Ο ντόπιος παραπονιέται πως τα θαλάσσια λιοντάρια έχουν γίνει ένα είδος πανούκλας για την θαλάσσια περιοχή τους. Και αυτό γιατί πάνω από 3.000 θαλάσσια θηλαστικά έχουν καταλάβει μια παραλία στην περιοχή Μπίο Μπίο της κεντρικής Χιλής εδώ και 28 μέρες, για να γλιτώσουν από τους ανέμους αλλά και από τους εχθρούς τους όπως οι φάλαινες δολοφόνοι.

Τα θαλάσσια λιοντάρια καταστρέφουν τα δίχτυα των ψαράδων για να φάνε τα παγιδευμένα ψάρια αλλά και πολύ συχνά δέχονται επιθέσεις από τις φάλαινες που στήνουν καρτέρι στα ανοιχτά.

Πάντως η ασυνήθιστη συγκέντρωση των άγριων ζώων έχει προσελκύσει χιλιάδες τουρίστες που φτάνουν στο Μπίο Μπίο για να θαυμάσουν από κοντά τα θαλάσσια θηλαστικά.