Απίστευτο! Επιασε το «φάντασμα των Ιμαλαΐων». Δείτε τις εικόνες

Απίστευτο! Επιασε το «φάντασμα των Ιμαλαΐων». Δείτε τις εικόνες

Η διάσημη φωτογράφος - ερευνήτρια Κίτια Παβλόφσκι κατόρθωσε το... ακατόρθωτο, να εντοπίσει και να φωτογραφίσει στα Ιμαλάια, την λεοπάρδαλη του χιονιού.

Η ίδια περιγράφει την περιπέτεια για την αναζήτηση και τον εντοπισμό της λεοπάρδαλης του χιονιού στις κορυφές του Εβερεστ ως εξής:

«Έκανα με ένα σακίδιο στην πλάτη 103 μίλια με τα πόδια για να φωτογραφίσω ένα από τα πιο άπιαστα ζώα του κόσμου - τη λεοπάρδαλη του χιονιού. Ακολουθούν μερικές από τις αγαπημένες μου λήψεις. Ένα πικρό κρύο πρωινό, ακολούθησα το παγωμένο χείλος ενός χάσματος, κοιτάζοντας την κοιλάδα Khumbu με τον φακό Nikkor 500mm f/4. Στα 18.000 πόδια (5486 μέτρα) ο καιρός ήταν απρόβλεπτος. Μέσα σε λίγα λεπτά κάποιος εναλλακτικά πάγωνε ή ψηνόταν στη λιακάδα. Αυτό το υψόμετρο είναι το όριο όπου περιφέρονται οι λεοπαρδάλεις του χιονιού· ωστόσο, για να έχω την καλύτερη θέα της κοιλάδας, έπρεπε να ανέβω. Αλληθωρίζοντας μέσα από τον τηλεφακό της κάμερας μου, παρατήρησα κάτι στη σκιά του όρους Pumori. Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν βράχος, αλλά ήταν ακριβώς αυτό που έψαχνα...».

Δείτε την πανέμορφη λεοπάρδαλη του χιονιού στην γκάλερι...