Μουσικές συνθέσεις εμπνευσμένες από τον κορονοϊό

Μουσικές συνθέσεις εμπνευσμένες από τον κορονοϊό
ΑΜΠΕ

Η Βιβλιοθήκη του Αμερικανικού Κογκρέσου ανακοίνωσε το Boccaccio Project.

Πρόκειται για μια σειρά δέκα κλασικών και καταθλιπτικών, νοσηρών μουσικών συνθέσεων από διάφορους καλλιτέχνες, οι οποίοι εμπνεύστηκαν από την τρέχουσα πανδημία και καραντίνα της COVID-19.

O τίτλος του project είναι ένα νεύμα στον συγγραφέα του 14ου αιώνα, Τζιοβάνι Μποκκάτσιο (Βοκάκιο) ο οποίος έγραψε το Δεκαήμερο, μια συλλογή από 100 ιστορίες, τις οποίες διηγούνται δέκα αφηγητές από τη Φλωρεντία, που δραπετεύουν από την πόλη που μαστίζεται από τη βουβωνική πανώλη και καταφεύγουν σε μία έπαυλη στους λόφους του Φιεζόλε.

Σύμφωνα με το Atlas Obscura, η ιδέα επινοήθηκε πριν από 20 χρόνια από τον ανώτερο παραγωγό συναυλιών της Βιβλιοθήκης του Αμερικανικού Κογκρέσου, Ντέιβιντ Πλάιλαρ, ο οποίος για κάποιο λόγο θυμήθηκε το πιθανό εγχείρημά του μετά από ορισμένα πρόσφατα τρέχοντα γεγονότα.

Κλείστε τη διαμονή σας για τις καλοκαιρινές σας διακοπές με τα πιο οικονομικά πακέτα.

Στο πλαίσιο του Boccaccio Project θα κυκλοφορεί ένα τραγούδι κάθε ημέρα έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας με ανάρτηση βίντεο σε YouTube, Facebook, Twitter και στο website «Concerts» της Βιβλιοθήκης.

Η τελευταία σύνθεση από το ντουέτο Flutronix θα κάνει πρεμιέρα στις 26 Ιουνίου.

Άλλα είδη καλλιτεχνικών ντοκουμέντων - πίνακες ζωγραφικής, μυθιστορήματα, ταινίες και πολλά άλλα - θα συνεχίσουν να εμφανίζονται ως παράθυρα σε αυτήν τη στιγμή της πανδημίας του νέου κορονοϊού. Αλλά οι μουσικοί, λέει ο Ντέιβιντ Πλάιλαρ είναι αντιμέτωποι με μοναδικές προκλήσεις αυτή τη στιγμή και είναι σημαντικό να υποστηρίξουν το έργο τους. Πολλά από αυτά που κάνουν, από την ερμηνεία έως τη διάδοση - εξαρτώνται από άλλους ανθρώπους και πολλοί μουσικοί απλώς δεν έχουν τον τρόπο να εκφραστούν, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γέμισε τον κήπο με πλαστικά πιρούνια - Δεν φαντάζεστε για ποιον λόγο (video)

Είδε στον δρόμο κάτι τεράστιο να κινείται - Τρελάθηκε μόλις διαπίστωσε τι ήταν (photos+video)

Έριξε αλάτι έξω από την πόρτα - Θα το κάνετε κι εσείς μόλις δείτε γιατί (video)