Εκσπερμάτιση και καρκίνος προστάτη: Οσο πιο συχνά, τόσο πιο καλά...

Εκσπερμάτιση και καρκίνος προστάτη: Οσο πιο συχνά, τόσο πιο καλά...

Νέα έρευνα έρχεται να αποδείξει ότι τα άτομα που εκσπερματώνουν 21 ή και περισσότερες φορές το μήνα, εμφανίζουν εξαιρετικά μικρότερες πιθανότητες να προσβληθούν από καρκίνο του προστάτη.

Η υγεία του προστάτη καθορίζεται σε σημαντικό βαθμό από τις σεξουαλικές συνήθειες του άντρα, διαπίστωσαν ερευνητές από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Βοστώνης.

Οι ερευνητές εξέτασαν πώς η συχνότητα εκσπερμάτισης σε μηνιαία βάση επηρεάζει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου στον προστάτη σε διάστημα 18 ετών.

Τα στοιχεία υπέδειξαν ότι οι άντρες ηλικίας 20-29 ετών που εκσπερμάτιζαν 21 ή και περισσότερες φορές κάθε μήνα είχαν 19% λιγότερες πιθανότητες να διαγνωσθούν αργότερα με καρκίνο του προστάτη σε σύγκριση με όσους εκσπερμάτιζαν 4 έως 7 φορές το μήνα.

Μάλιστα, τα οφέλη της συχνής εκσπερμάτισης φάνηκε να επεκτείνονται και στους άντρες μεγαλύτερης ηλικίας: όσοι άντρες 40-49 ετών εκσπερμάτιζαν τουλάχιστον 21 φορές το μήνα υπολογίστηκε ότι είχαν 22% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο στον προστάτη.

Διαβάστε αναλυτικά στο www.onmed.gr.