Ερχεται το μάθημα σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία;

Ερχεται το μάθημα σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία;

Ολα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πια πολύ κοντά στο να εισαχθεί προς διδασκαλία στα σχολεία το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από όσα ισχυρίστηκε η γενική γραμματέας Ισότητας των Φύλων, κυρία Φωτεινή Κούβελα, μιλώντας στην ημερίδα με θέμα «Χτίζοντας υγιείς σχέσεις ανάμεσα στα δύο φύλα».

«Η Παιδεία αποτελεί τον πυλώνα για το χτίσιμο μιας υγιούς σχέσης ανάμεσα στα φύλα και θεωρείται αναγκαία να εισαχθεί συστηματικά στην εκπαίδευση η θεματική της ισότητας των φύλων», τόνισε η γεν. γραμματέας Ισότητας των Φύλων.
Η ημερίδα που αφορούσε στην ευαισθητοποίηση για την ισότητα των φύλων ενάντια στη βία μεταξύ ερωτικών συντρόφων, διοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας και το Χαμόγελο του Παιδιού και απευθύνθηκε σε έφηβους μαθητές και έφηβες μαθήτριες ελληνικών γυμνασίων.

Στον χαιρετισμό της, η κ Κούβελα επεσήμανε την αναγκαιότητα μελέτης, σχεδιασμού και υλοποίησης προγραμμάτων ενημέρωσης/ευαισθητοποίησης εκπαιδευτικών σε θέματα σεξουαλικής αγωγής και ανάδειξης της συντροφικότητας ανάμεσα στα φύλα, με ταυτόχρονη παραγωγή σχετικών εκπαιδευτικών πακέτων και ευρύτερου εκπαιδευτικού υλικού, προκειμένου να ενσωματωθεί με τον αρτιότερο επιστημονικό τρόπο το σχετικό μάθημα στην εκπαίδευση.

Τέλος, ανέφερε ότι «η συνεργασία μας με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, θα συμβάλει καταλυτικά στην αποδυνάμωση των έμφυλων στερεοτύπων, στην ανάδειξη της αξίας της ισότητας ως δημοκρατικό δικαίωμα και, τελικά, στη δημιουργία μιας ισότιμης κοινωνίας, με σεβασμό στη διαφορετικότητα και την αλληλεγγύη μεταξύ όλων των πολιτών».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ