Γνωρίζετε τι είναι ο... περι-οργασμός;

Γνωρίζετε τι είναι ο... περι-οργασμός;

Εχετε ακούσει ποτέ τη λέξη... περι-οργασμός; Κι όμως, σας συμβαίνει μετά από κάθε ολοκλήρωση κατά τη διάρκεια σεξουαλικής επαφής με τον - την σύντροφό σας.

Το γέλιο, το κλάμα, το φτάρνισμα και η φαγούρα είναι μερικές μόνο από τις ασυνήθιστες «παρενέργειες» που εμφανίζονται μετά την ολοκλήρωση της σεξουαλικής πράξης και τις οποίες οι επιστήμονες περιγράφουν με τον όρο «περι-οργασμός».

Μια νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Sexual Medicine Reviews έβαλε στο μικροσκόπιο αυτό το παράδοξο φαινόμενο της σεξουαλικής ζωής και κατέληξε σε εξαιρετικά ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

Σύμφωνα με τους δύο ερευνητές που πραγματοποίησαν τη μελέτη, την Άννα Ρέινερτ από το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ και τον Τζέιμς Σάιμον από το Πανεπιστήμιο Τζορτζ Ουάσινγκτον, ως περι-οργασμικά φαινόμενα ορίζονται τα «ασυνήθιστα σωματικά ή ψυχολογικά υποκειμενικά συμπτώματα που βιώνουν κάποια άτομα στο πλαίσιο της οργασμικής τους απόκρισης και που διαφέρουν από τη συνήθη ή τη φυσιολογική οργασμική απόκριση».

Διαβάστε αναλυτικά στο www.onmed.gr.