Θέλεις καλύτερη ερωτική ζωή; Διάβασε τι πρέπει να τρως...

Θέλεις καλύτερη ερωτική ζωή; Διάβασε τι πρέπει να τρως...

Δεν λένε τυχαία πως ο... έρωτας περνά κι απ' το στομάχι!

Η ισορροπημένη διατροφή και η διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρος όχι μόνο προστατεύουν την υγεία αλλά ενισχύουν και τη σεξουαλική ζωή. Η ερωτική επιθυμία επηρεάζεται από ψυχολογικούς αλλά και από φυσιολογικούς παράγοντες.

Μελέτες έχουν δείξει ότι το σχήμα, το μέγεθος, η γεύση, το άρωμα, ακόμη η υφή ενός τροφίμου μπορεί να δράσουν συνειρμικά και να δώσουν ερεθίσματα για τη διέγερση της ερωτικής επιθυμίας. Εκτός από τα εξωτερικά χαρακτηριστικά, μια τροφή μπορεί να περιέχει συστατικά και ουσίες που επηρεάζουν τη φυσιολογία του οργανισμού ώστε να αυξάνεται η ερωτική διάθεση και να βελτιώνεται η σεξουαλική λειτουργία.

Τα τρόφιμα που λειτουργούν ως αφροδισιακά και χιλιάδες λαοί τα έχουν ξεχωρίσει γι' αυτόν τον σκοπό έχει φανεί πως έχουν ψυχοδιεργετικές καθώς και μυοχαλαρωτικές ιδιότητες και είναι τα εξής:

1. Σοκολάτα: Δεν αποτελεί τυχαία την πρώτη επιλογή δώρου για τα ερωτευμένα ζευγάρια! Η σοκολάτα είναι πλούσια σε φλαβονοειδή τα οποία έχουν αγγειοδιασταλτική δράση, με αποτέλεσμα την καλή λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος και την «ανεμπόδιστη» αιματική ροή. Τα φλαβονοειδή βρίσκονται σε υψηλότερες συγκεντρώσεις στη σοκολάτα υγείας που περιέχει τουλάχιστον 65% κακάο. Eπιπλέον, η σοκολάτα περιέχει φαινυλαιθυλαμίνη, ουσία η οποία απελευθερώνεται στα εγκεφαλικά κύτταρα όταν αισθανόμαστε ερωτική έλξη. Η φαινυλαιθυλαμίνη λειτουργεί ως νευροδιαβιβαστής στο κεντρικό νευρικό σύστημα και επιδρά στην απελευθέρωση της νοραδρεναλίνης και της ντοπαμίνης.

Διαβάστε αναλυτικά στο Onmed.gr.