Μήπως είστε αλλεργικοί στο.. σεξ; Υπάρχουν πέντε παράγοντες γι' αυτό!

Μήπως είστε αλλεργικοί στο.. σεξ; Υπάρχουν πέντε παράγοντες γι' αυτό!

Νόμιζες ότι για τις αλλεργίες φταίει μόνο η... γύρη; Κι όμως, κάποιες φορές αλλεργική αντίδραση μπορεί να φέρει και μια εντελώς ακίνδυνη ουσία όπως το νερό, ο ήλιος αλλά και η σωματική άσκηση ή το σεξ!

Η αλήθεια είναι ότι τη στιγμή του πάθους είναι πολύ δύσκολο να εντοπίσεις τα σημάδια που προδίδουν μια αλλεργική αντίδραση, όμως, είναι πολύ σημαντικό να τα αναγνωρίσεις. Η Lindsey Doe, κλινική σεξολόγος, αποκαλύπτει τους λόγους που μπορεί να πυροδοτήσουν μια αλλεργία.

1. Οργασμός

Ναι, ακούγεται απίθανο έως και τρομακτικό, όμως μπορεί να συμβεί! Μερικοί άνδρες παρουσιάζουν αλλεργική αντίδραση αμέσως μόλις φτάσουν στην κορύφωση. Το παράδοξο αυτό φαινόμενο ονομάζεται σύνδρομο μετα-οργασμικής νόσου (Post-Orgasmic Illness Syndrome). Σύμφωνα με τον Ολλανδό νευρολόγο που το πρώτο-αναγνώρισε και δημοσίευσε σχετική μελέτη το 2002, το σύνδρομο μετα-οργασμικής νόσου χαρακτηρίζεται από την εκδήλωση συμπτωμάτων όμοιων με αυτά της γρίπης αμέσως μετά τον οργασμό.

2. Latex

Το latex είναι το βασικό υλικό που χρησιμοποιείται για την παραγωγή των προφυλακτικών και, δυστυχώς, οι περιπτώσεις που εμφανίζουν αλλεργικές αντιδράσεις σε αυτό ολοένα και αυξάνονται. Βέβαια, σε περίπτωση που ταλαιπωρείστε από τέτοιου είδους αλλεργία μπορείτε να προμηθευτείτε προφυλακτικά από άλλα υλικά όπως η πολυουρεθάνη, η σιλικόνη ή το βινύλιο. Τα προφυλακτικά αυτά δεν περιέχουν λιπαντικές ουσίες, ενώ παρέχουν την ασφάλεια που εγγυούνται και τα υπόλοιπα προφυλακτικά.

3. Λιπαντικά

Όπως και με τα προφυλακτικά, τα λιπαντικά περιέχουν συστατικά που μπορούν να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση. Ακόμα και τα συμπτώματα είναι παρόμοια - φαγούρα, κάψιμο, πρήξιμο και εξανθήματα. «Λιπαντικά με διάφορες γεύσεις, που χαρίζουν αίσθηση ψύξης ή θέρμανσης μπορεί να είναι πολύ χειρότερα για τους αλλεργικούς σε αυτά λόγω των επιπρόσθετων ουσιών που περιέχουν» σημειώνει η Lindsey.

4. Αντισυλληπτικά χάπια

Πολλές γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες με αλλεργικές αντιδράσεις, ιδιαίτερα όταν πρόσφατα έχουν αλλάξει την μέθοδο αντισύλληψης που χρησιμοποιούν. Συγκεκριμένα, τα αντισυλληπτικά χάπια αποτελούν την αιτία πολλών πονοκεφάλων, αισθημάτων ναυτίας και εμετών, σημάδια που –αν επιμείνουν- χρήζουν ιατρικής συμβουλής.

5. Σπέρμα

Κι όμως, έχουν αναφερθεί πολλές περιπτώσεις γυναικών των οποίων ο οργανισμός αντιλαμβάνεται το σπέρμα ως αλλεργιογόνο με αποτέλεσμα να εκδηλώνει αλλεργική αντίδραση με συμπτώματα τα οποία –συνήθως- περιορίζονται στα γεννητικά όργανα της γυναίκας και περιλαμβάνουν οίδημα, ερεθισμό ή κνησμό. Η αλλεργία αυτή είναι ουσιαστικά μια αντίδραση στις πρωτεΐνες που βρίσκονται στο ανδρικό σπέρμα και μπορεί να αποφευχθεί εύκολα με την χρήση προφυλακτικού.