Βέλιτς: «Μας θεωρούσαν τελειωμένους»

Βέλιτς: «Μας θεωρούσαν τελειωμένους»

Ο Γιάσμινκο Βέλιτς μίλησε για την καινούρια φιλοσοφία που έχει περάσει στους παίκτες της Επισκοπής και πως η ομάδα κατάφερε να ανασάνει βαθμολογικά.

Ο τεχνικός των Κρητικών δεν δίστασε να πει ότι πολλοί θεωρούσαν τελειωμένη την «Επισκοπή», της οποίας τα σημάδια βελτίωσης είναι ορατά. Στο μεταξύ, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την ΑΕΚ, ενώ επίσης σχολίασε τις διαφορές ανάμεσα σε Σούπερ Λιγκ και Football League.

Πιο αναλυτικά, οι δηλώσεις του Βέλιτς στο ραδιοφωνικό σταθμό NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

Για το τι έχει αλλάξει ο ίδιος στην Επισκοπή και τι μπορεί να αλλάξει ένας προπονητής σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα σε μία ομάδα:

«Ένας προπονητής έρχεται και φέρνει πάντα κάτι διαφορετικό. Διαφορετική φιλοσοφία παιχνιδιού διαφορετική προπόνηση. Πολλά μπορεί να αλλάξει κανείς αλλά χρειάζεται χρόνος . Αυτό που μπορεί να κάνει κανείς σε σύντομο χρονικό διάστημα είναι να θέσει κάποιες προτεραιότητες. Στη δική μας περίπτωση ευτυχήσαμε να έχουμε τρία επιτυχημένα αποτελέσματα και κάναμε δύο ήττες από τις δύο πρώτες ομάδες της βαθμολογίας. Οι περισσότεροι μας είχαν τελειωμένους όταν ανέλαβα, αλλά τώρα πήραμε κάποιες ανάσες και στοχεύουμε να αποφύγουμε τον απευθείας υποβιβασμό».

Για το αν το πλάνο της Επισκοπής είναι να βγάζει παίκτες ανεξαρτήτως κατηγορίας στην οποία παίζει, και αν αυτό έχει αλλάξει με την αλλαγή προπονητή:

«Ένα πλάνο πρέπει να έχει αρχή, μέση και τέλος. Εμένα δεν με ενημέρωσε κανείς για ένα τέτοιο πλάνο. Βέβαια υπάρχουν πολλά παιδιά από την Κρήτη και θα ήταν ευχής έργο να βγάλουμε κάποια παιδιά. Έχουμε μόνο δύο ξένους στην ομάδα και αυτό είναι θετικό από τη μια, αλλά από την άλλη είναι και μειονέκτημα καμιά φορά απέναντι στις άλλες ομάδες».

Για την εικόνα που σχημάτισε χθες από την ΑΕΚ:

«Δεν περιμέναμε το συγκεκριμένο παιχνίδι για να καταλάβουμε ότι η ΑΕΚ δεν ανήκει στην δεύτερη κατηγορία. Χθες το ματς ήταν μια γιορτή για το Ρέθυμνο καθώς η ΑΕΚ τιμά με την παρουσία της τη Football League. Είναι μια κακή παρένθεση για την ΑΕΚ η συγκεκριμένη κατηγορία».

Για τους παίκτες της «Ένωσης»

«Είναι ποδοσφαιριστές με μεγάλη ποιότητα και το είδα και χθες αυτό. Είναι παίκτες που δεν είναι για να παίζουν στη Football League. Μ'αρέσει να ξεχωρίζω μικρούς και ταλαντούχους παίκτες όπως ο Τζανετόπουλος, που έχει φρεσκάδα και ταχύτητα στο παιχνίδι του. Πιστεύω ότι θα εξελιχθεί σε τρομερό ποδοσφαιριστή. Έχει εκπληκτικά προσόντα και τεχνικά αλλά και σωματικά, μου έκανε πολύ καλή εντύπωση».

Για τον Τραϊανό Δέλλα ως προπονητή:

«Εικόνα σαν προπονητή δεν έχω γιατί δεν παρακολουθούσα πολύ τη συγκεκριμένη κατηγορία πριν αναλάβω την Επισκοπή. Τον γνωρίζω όμως σαν παίκτη και χαρακτήρα και ακόμα και η θέση που αγωνιζόταν έδειχνε ότι θα εξελιχθεί σε έναν πολύ καλό προπονητή. Δείχνει πολύ καλά δείγματα γραφής μέχρι στιγμής. Έχει κάνει την ΑΕΚ μια ομάδα που παίζει γρήγορο ποδόσφαιρο με πίεση και καλή κυκλοφορία».

Για τις διαφορές ανάμεσα σε Super League και Football League:

«Υπάρχουν κάποιες διαφορές ανάμεσα στις δύο κατηγορίες αλλά η αλήθεια είναι ότι τη Football League την περίμενα σε χαμηλότερο επίπεδο αλλά δεν είναι έτσι. Υπάρχουν αρκετές ομάδες που είναι αρκετά καλές και κοντά στο επίπεδο της Super League θα έλεγα, αλλά σίγουρα σαν πρωταθλήματα έχουν διαφορές στον κόσμο και στα γήπεδα».