Δέκα τροφές που καθαρίζουν το σώμα σας από τη νικοτίνη!

Δέκα τροφές που καθαρίζουν το σώμα σας από τη νικοτίνη!

Η νικοτίνη είναι ένα χημικό πολύ επιβλαβλές για τον οργανισμό μας καθώς είναι πολύ εθιστική ουσία για όλους τους ανθρώπους.

Η μακροχρόνια έκθεση μας σε αυτήν προκαλεί βλάβες στον οργανισμό είτε την επιλέγουμε συνειδητά (κάπνισμα) είτε όχι (παθητικοί καπνιστές). Το κάπνισμα έχει γίνει η πιο μεγάλη κακή συνήθεια των ανθρώπων καθιστώντας ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη για την καταπολέμηση της νικοτίνης. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τροφές, οι οποίες σύμφωνα με ειδικούς βοηθούν στην απομάκρυνση του συγκεκριμένου χημικού από τον οργανισμό μας.

Μπρόκολο: Το μπρόκολο περιέχει υψηλά επίπεδα βιταμίνης B5 C, B βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι υπεύθυνες για τη ρύθμιση πολλών σημαντικών διεργασιών στο σώμα σας. Η έλλειψη βιταμινών μπορεί να σημαίνει ότι το σώμα δεν ανταποκρίνεται άριστα. Τρώγοντας μπρόκολο αναπληρώνεται η βιταμίνη C και συντηρείται ο μεταβολισμός σας στην κορυφή και κρατάτε επίσης τους πνεύμονές σας καθώς προστατεύονται από τις τοξίνες. Το μπρόκολο περιέχει γονίδιο NRF2 που προστατεύει τα κύτταρα των πνευμόνων.

Πορτοκάλια: Τα πορτοκάλια είναι ένα από τα πιο ισχυρά εσπεριδοειδή! Καθώς η νικοτίνη στρεσάρει το σώμα και μειώνει τα επίπεδα της βιταμίνης C, η κατανάλωση πορτοκαλιών αναπληρώνει τα επίπεδα της βιταμίνης C και μπορεί επίσης να μειώσει το άγχος και το στρες που προκαλούνται από εκείνη.

Σπανάκι: Το σπανάκι περιέχει φολικό οξύ ή βιταμίνη Β9 που είναι γνωστό για την απομάκρυνση της νικοτίνης από το σώμα. Η νικοτίνη μπορεί να διακόψει την κανονική ροή του ύπνου και οι καπνιστές υποφέρουν συχνά από άπνοια λόγω της νικοτίνης. Το φολικό οξύ είναι επίσης απαραίτητο στην προσπάθεια για την καταπολέμηση των συμπτωμάτων στέρησης της νικοτίνης που διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στην ψυχική και συναισθηματική ευεξία.

Τζίντζερ: Το τζίντζερ η αλλιώς πιπερόριζα, μπορεί να βοηθήσει στο να απαλλαγούμε από τα ανεπιθύμητα συμπτώματα πολλών που προκαλούνται από το κάπνισμα και η νικοτίνη. Για πλήρη αποτελέσματα πρέπει να καταναλώνεται ωμή η πιπερόριζα για να ανακουφίσει τους πόθους για νικοτίνη, να διατηρήσει υγιή απώλεια βάρους και τη μείωση των τοξινών στο αίμα που προκαλείται από τη νικοτίνη. Ο καλύτερος τρόπος για να διώξετε την νικοτίνη από το σώμα σας είναι να σταματήσετε το κάπνισμα και τζίντζερ μπορεί να σας βοηθήσει να το κάνετε αυτό.

Κράνμπερις: Το οξύ στο cranberries βοηθά στην αποβολή της νικοτίνης από την κυκλοφορία του αίματος γρηγορότερα από ό, τι θα γίνοταν κανονικά. Η νικοτίνη αυξάνει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σας, ακριβώς όπως κάνουν τα βακκίνια, οπότε, αντικαθιστώντας τα τσιγάρα με cranberries μπορείτε να σταματήσετε την επιθυμία για κάπνισμα.

Λεμόνια: Τα λεμόνια είναι ένα άλλο ισχυρό όπλο στην επιλογή για την καταπολέμηση της νικοτίνης. Εάν καπνίζετε η νικοτίνη παραμένει στο σύστημά σας για διάστημα έως 3 ημέρες καταστρέφοντας τα κύτταρα του δέρματος και τους πόρους, ενώ τα λεμόνια υποστηρίζουν την ασυλία και την υγεία του δέρματος σας, όπου το κιτρικό οξύ και η βιταμίνη C θα καταπολεμούν γρήγορα τα ανεπιθύμητα συμπτώματα της νικοτίνης από το κάπνισμα.

Καρότα: Η μείωση της βιταμίνης Α και C είναι βέβαιη για τους τακτικούς καπνιστές. Η τακτική κατανάλωση καρότων θα ενισχύσει το σώμα σας για να αναπληρωθεί βιταμίνη σας Α, C και Κ ενισχύοντας έτσι τη φυσική άμυνα του οργανισμού σας.

Ρόδι: Το κάπνισμα αυξάνει τον καρδιακό παλμό, την πίεση του αίματος και μειώνει τα επίπεδα του οξυγόνου στο αίμα σας. Η κατανάλωση ροδιών βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος σας, ενώ μπορούν επίσης να βοηθήσουν το σώμα σας να παράγει περισσότερα ερυθρά αιμοσφαίρια.

Φύτρο σιταριού: Το φύτρο σιταριού προσφέρει βιταμίνη Ε και μπορεί να βελτιώσει την ελαστικότητα του κυκλοφορικού συστήματος σας, μπορεί επίσης να μειώσει κάθε κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής νόσου σε προχωρημένη ηλικία.

Καλέ: To Καλέ είναι γνωστό ως σταυρανθή λαχανικό και όσο περισσότερο από αυτό τρώτε, τόσο βοηθά ως μια φυσική πηγή ισοθειοκυανικού και άλλα αντιοξειδωτικού συστατικού, την απαλλαγή του σώματός σας από την ανεπιθύμητη νικοτίνη.